Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam le róla?

Hogyan szoktassam le róla?

Figyelt kérdés
Nagy testű kutyám van és húz ha pórázon sétálunk.
2010. dec. 29. 09:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia !

én esetleg tudom ajánlani azt a módszert,hogyha a kutyád nagyon húz valamilyen irányba,akkor fogd meg és menjetek vissza(forduljatok vissza).Így tudni fogja,hogy nem ő a vezér,és nem arra mentek,amerre ő akar.:)

Csak ennyit tudtam segíteni,remélem beválik:)

2010. dec. 29. 09:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Nálunk a 'megfordulós' módszer jött be.

Ez abból áll, hogyha a kutya elkezd húzni, te az ellenkező irányba 180°-osan megfordulsz így a lábad mellé kerül. Ha onnan is elkezd húzni, és már előtted van, megint 180° fordulatot veszel. És így tovább..

Javaslom, hogy menjetek ki valamilyen nagy rétre, ahol van hely, mert ezt mindenképpen utcán kell gyakorolni, magas ingerkörnyezetben, de ugye az utcán nyilván nem fogsz fordulgatni a kutyával, kicsit érdekes jelenség lenne. Szóval valami parkot javaslok. :)

Az eredménye ennek az lesz, hogy a lábad mellett fog jönni a kutya, és a póráz U alakban fog lógni. Erre kb egy hónap gyakorlás bőven elég, de akkor mindennap legalább egy negyed-fél óra.

2010. dec. 29. 10:16
 3/3 capsread ***** válasza:

Egyszer már lepontoztak emiatt, de azért megírom. A rendőrségnél is így neveltük a kutyákat, szóval bevált módszer: tegyél rá egy fojtó nyakörvet, és ha húzza a pórázt, egy picit ránts rajta, de ne hátra, mert akkor újra kitör. Oldalra rántsd, magad felé. Rántás közben add ki a "láb" vezényszót (a kutya természetesen a bal lábad mellet legyen, ahogy azt a munkavizsgánál megkövetelik. Ha nagyon akarod, szoktathatod jobb láb mellé is). Ha rántottál egyet rajta (nem nagyot, csak hogy éreztesd az akaratod), lazítsd el a pórázt, ne szorítsd. Ha már egész jól megy láb mellet, és nem húz, nyugodtan hagyd el a fojtót.

Az is jó módszer, ha kiviszed kutyasuliba, az oktató biztos szívesen segít majd, és megmutatja gyakorlatban, amit leírtam.

2010. dec. 29. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!