Mennyi sétára lenne szüksége?

nekem pl. berni pásztorkám van és őt ha van időm mindig leviszem egy fél órára sétálgatni a partra..
de a barinőmnek golden retrieverje van és őt soha nem viszi sétálni:/ (ami elég baj)

Mindegyik kutyának szüksége van szellemi lefárasztásra, trükkök tanulására, átismétlésére, játékokra stb. Ilyeneket neten tudsz keresni, valamint trükktanításra ajánlom a 101 kutyatrükk című könyvet, mi már 60-at tudunk belőle :)
Azon kívül napi min. 1 óra séta. Nekem ugyan border collie-m van, és napi 3 órát szoktam vele sétálni, kutyatársaságba vinni, futtatni, labdázni + reggelente egy 2 órás szellemi lefárasztás, ami trükkök tanulásából és átismétléséből áll. De pl egy beagle-nek bőven elég, ha egy napi 1,5 órát tud mozogni.
Én híve vagyok annak, hogy minden kutyát, amire legfőképpen alkalmas - ilyen pl a border collie, a nyáj őrzése volt az eredeti feladata, így hordom pl ÖV-zni.
Itt megtalálhatod minden kutyafajtának az eredeti feladatait:
Border Collie: [link]
Berni Pásztor: [link]
Beagle: [link]
Belga juhászkutya: [link] ; [link] ; [link] ; [link]
Golden Retriever: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!