Pár nap és szilveszter. Petárda, tűzijáték stb. Ti mikor/hova rakjátok a kutyust?
Valamelyik kutyát hozzá lehet szoktatni, valamelyiket nem, állat-függő, szerintem.
Mi lőtér (kb 400 m-re van, + vasút, képzelhetitek, mekkora zaj van...) mellett lakunk, amit a mai napig használnak. Van két flat coated kutyusunk, tesók, 4 évesek.
Az egyiknek semmi baja, bírja a zajokat, a másik viszont nyüszít félelmében, az ajtót kaparja. Ugyanúgy neveltük őket, ugyanazoknak a hangoknak lettek/nem lettek kitéve, mégis hatalmas a különbség.
Szilveszterkor mivel az egyik bejön, a másikat is beengedjük a lakásba, de volt már hogy aludt és nem keltettük fel emiatt. Semmi baja nem volt :)
Köszi a válaszokat! :) Még írhattok!
Az én kutyusom (8 hónapos kan labrador) a kenneljébe fogom bezárni. Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi baj. Aug. 20-án sem volt semmi, de akkor felénk nem volt olyan nagy petárdázás. Amúgy errefelé szoktak néha lőni... Legalábbis 1 héten legalább 1x előfordul, hogy valamilyen puska hangot hallunk, akkor is csak azzal reagál, hogy ugat és körbefutja a kertet, megnézi, hogy van-e valaki :) Szerintetek így lehet valami baja? Házba sajnos nem tudom beengedni, mert anyum nem igazán adja az ötletet:S De azt sem szeretném, hogy elszökjön, igaz a kerítést nem tudja átugrani.
Köszönöm a részvétet!
Csak azért írtam le, hogy más is tanuljon az esetből. Egy kutya ha megszökik, főleg ha riadtan szalad a vakvilágba, akkor abból sok jó nem sül ki. :(
A házban van neki egy saját kis helyisége, ahol minden éjszaka aludni szokott, oda fogjuk bezárni késő délután. Sajnos kölyökkora óta nagyon fél a petárdázástól/tűzijátéktól, úgyhogy a kritikus időszakban (éjfél után egy órát) vele leszek. De így is olyan szinten retteg, hogy a legapróbb résekbe is bebújik, ahonnan alig bír kijönni. Szilveszterkor sosem hagyjuk kint, a kertbe is csak pórázon viszem ki, mert bár stabil a kerítés sosem tudhatjuk mi fog történni.
6 és fél éves golden retriever kan. Borzasztó nyugodt kutya, de vihar és tűzijáték esetén remeg, bújik és nagyon izgatott lesz.
Én a hangoktól nem féltem a kutyust hanem ahogy előző válaszomban is írtam a szomszédoktól:)
Házba nem tudom bezárni őket,mert nem leszünk itthon.Lepasszolni sem tudom mert a rokonok idősek vagy elég nekik egy kutya ne vigyek oda még kettőt....szóval azt hiszem kellene valami megoldás,hogy itthon maradjanak,mert a lány az atom biztos kennelből is kiszökik!Beton alap van és magas ráccsal van körbevéve,vasból van!És kimászik!!Szétfeszítették azt a vasat amit a flex nem akart átvágni!!!
Egy fiú 2,5 éves Beagle és egy lány majdnem 2 éves szintén Beagle:)
Nem adnátok tippeket hogy mit csináljak,hogy ne másszon ki???Megvan nevelve,tanított okos kutya...szóval nevelésre nincs szüksége:)
Előzőnek:
Sétáltatva mennyit van a kutya? Mert a nevelés önmagában semmit nem ér, ha a kutya nem tudja lemozogni az energiáit. Ha nincs vagy csak nagyon keveset van sétáltatva akkor valószínűleg ez a probléma. Minden nap legalább 1 órát szánj rá és akkor talán megoldódik a probléma. Szilveszterre meg ha a házba nem, de garázsba, pincébe zárjátok be a kutyákat, főleg azt, amelyik ki tud szökni. Ha ez sem megoldható akkor a kutyák nyakában mindenképpen legyen a telefonszámotokkal ellátott biléta, hogyha netán elveszne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!