Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Adnátok egy kis infót a...

Adnátok egy kis infót a yorkshire terrier kutyusról?

Figyelt kérdés
2010. dec. 28. 19:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

16: 46 os vagyok!

A étele csakis Prémium táp legyen:

[link]

Ez a Royal Canin a Yorkiknak való tápja.

De vannak más tápok is:

Orijen, Acana, Dog Chow

Kozmetikushoz rendszeresen kell vinni.

Nagyon makacs kis kutyuska. Mivel terrier.

Következetes neveléssel persze nagyon okos kutya lehet belőle!

Nem szabad zsebkutyává tenni!

Kutyaként kell bánni vele!

[link]

Itt minden fontos dolog le van írva!

2010. dec. 30. 16:51
 12/15 anonim ***** válasza:
Én most nyáron lettem gazdagabb egy szuka(lány) yorkival!:)Imádjuk!Az előttem lévők szerintem mindent leírtak, DE az a kijelentés, hogy egy kis futástól elfáradnak az egyáltalán NEM IGAZ!Nyilván nem bírhat annyit, mint egy agár, vagy egy nagyobb fajta kutya, de pl. az én kutyám, és a további 6-7 yorki akit ismerek...Nem lehet őket lelőni!Nagyon szeretnek futkározni, játszani!Az is igaz, hogy ha lekonyul a füle kicsi korában, akkor fel kell neki ragasztani!A mi kutyánk úgy nézett ki 3 napig, mint egy egyszarvú!:)A városunk (állítólag) legjobb állatorvosa tanácsolta, hogy hetente 1x adjunk neki egy nyers tojást (simán fellefetyeli).És adjuk neki a Lavett Kalciumot.Abból kétnaponta kell egy, vagy naponta egy fél.Az enyém is szokott leesni, de csak megrázza magát és megy tovább...nem szívbajos:-)VISZONT: én már hallottam olyat, hogy egy olyan yorkit, aki sülve-főve, állandóan együtt volt a gazdájával, egyedül hagytak egy hétre(nyaralás miatt).Valakinek odaadták, hogy gondozza, de az azért nem ugyanaz.És annyira pánikba esett a kiskutya, hogy 1 hét alatt beőszült!Úgyhogy szerintem nem kell annyira ősszenőlni!Remélem segítettem, és hogy annak ellenére, hogy a saját élményeimről, tapasztalataimról írtam, hasznos volt a válaszom, mert azt gondolom, hogy pl. én is mielőtt megjött a kutyánk inkább merítettem az életből tanácsokat, érveket, ellenérveket, mintsem egy könyv száraz, általános anyagát olvassam.Persze vannak nagyon jó könyvek is!
2010. dec. 31. 09:22
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Még annyit szeretnék megtudni hogy sok helyen írták h kényes pl a kényességet h értik?
2010. dec. 31. 12:10
 14/15 anonim ***** válasza:
A kényességét gondolom arra értették a válaszolók, hogy napi ápolást igényel a szőrzete, stb.
2010. dec. 31. 17:36
 15/15 anonim ***** válasza:

16:51 vagyok!

A kényességet több dologra is értik! Először is a szőrzetére, és annak ápolására.

Mivel hosszú szőrű fajta ezért napi gondozást/karbantartást igényel.Ha nem baj leírom, hogy mik azok az alapvető felszerelések amikkel a szőrzetet ápolni kell:

Szőrkefe: [link]

[link]

sampon

A kényességet arra is érhetik, hogy a szeme könnyezik.

Erre vannak különböző cseppek, spray-k.

De kényes a hidegre, ezért kell rá kutyaruhát adni.

Kényes lehet még a betegségekre, mivel vannak a fajtával "járó" betegségek is! [link]

Ide le vannak írva.

Itt pedig minden la van írva az ápolásáról:

[link]

Ez pedig segít, hogy jó kutyát válassz, ne pedig szaporítótól:

[link]

[link]

Ez az oldal is segíthet!

Ha bármi kérdésed van, írhatsz privátot is!

2011. jan. 1. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!