A kutyátok iszik télen?
Nekünk is egy német juhászkutyánk van :)
Ő sem iszik olyan sokat télen. Amikor mondjuk sétából, vagy kutyasuliból hazaérünk, lóg a nyelve, így iszik olyankor elég sokat. Nyáron azért szerintem a 2,5 litert simán megitte, most kb 1,5 literre lecsökkentette magának az adagjait. Mivel nincs melegük, nincs szükségük annyi vízre. Nálunk mondjuk a havat is eszi, nyalogatja, szóval abból is jöhet neki elég sok folyadék.
Amit te tehetsz, hogy több folyadékot igyon:
- Rendszeresen cseréld ki neki a vizét, mert a fagyott vízből nyilván nem fog inni, ajánlom, hogy tegyél bele neki langyosat, az nehezebben fagy meg.
- A tápjára, vagy a kajájára tegyél neki levest. Ezt nagyon szeretik a kutyák, és ugye folyadékot is juttatsz be neki ezzel :)
- Mindennap fáraszd le, vidd sétálni, játssz vele, fáradjon ki, és akkor inni fog eleget.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__egyeb-kerdesek__13834..
Télen is sokat kéne inniuk, a keringésüknek ugyanúgy kell.
14:23 o.O
De jó dolga van a blökknek, olyat még én sem eszem :) Nyami :)
Nem kell izgulni szerintem.
Úgy tudom hogy ha nincs más nyalják a jeget :)
Pl a miénk is szokta nyalogatni de már láttam havat is enni hiába adunk neki friss vizet akkor sem kezd el lefetyelni :)
Ja, de a Kérdező kutyája, mint a legtöbb kutya, nem használja ki az alkalmat, és nem kezdi el vedelni a vizet, így nagyon kevés folyadékhoz jut hozzá, erre jó a leves.
Én mondjuk azt sem engedem meg a kutyáimnak, hogy havat egyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!