Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyátok iszik télen?

A kutyátok iszik télen?

Figyelt kérdés
Az enyém nem hajlandó. Ha megfagyott a táljába a viz, behozom, kiolvasztom és viszek ki neki, akkor meg nem iszok. Németjuhász kutyáról van szó.
2010. dec. 28. 13:29
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
Hát a kutyák télen nem annyira szomjasak, mint nyáron, mert hideg van, nincs meleg, ezért nincs melegük sem.Az én kutyusom is keveset iszik.
2010. dec. 28. 13:33
 2/22 anonim ***** válasza:
Igen, de azért vizet biztosítani kell nekik. Előfordul, hogy esznek egy kis havat, de az nem teljesértékű víz.
2010. dec. 28. 13:45
 3/22 anonim ***** válasza:

Nekünk is egy német juhászkutyánk van :)

Ő sem iszik olyan sokat télen. Amikor mondjuk sétából, vagy kutyasuliból hazaérünk, lóg a nyelve, így iszik olyankor elég sokat. Nyáron azért szerintem a 2,5 litert simán megitte, most kb 1,5 literre lecsökkentette magának az adagjait. Mivel nincs melegük, nincs szükségük annyi vízre. Nálunk mondjuk a havat is eszi, nyalogatja, szóval abból is jöhet neki elég sok folyadék.

Amit te tehetsz, hogy több folyadékot igyon:

- Rendszeresen cseréld ki neki a vizét, mert a fagyott vízből nyilván nem fog inni, ajánlom, hogy tegyél bele neki langyosat, az nehezebben fagy meg.

- A tápjára, vagy a kajájára tegyél neki levest. Ezt nagyon szeretik a kutyák, és ugye folyadékot is juttatsz be neki ezzel :)

- Mindennap fáraszd le, vidd sétálni, játssz vele, fáradjon ki, és akkor inni fog eleget.

2010. dec. 28. 13:46
 4/22 anonim ***** válasza:
Én naponta 2x viszek ki a kutyámnak egy nagy tányér húslevest zöldségekkel, és husival.
2010. dec. 28. 14:23
 5/22 MME ***** válasza:
0%

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__egyeb-kerdesek__13834..

Télen is sokat kéne inniuk, a keringésüknek ugyanúgy kell.

2010. dec. 28. 14:23
 6/22 anonim ***** válasza:

14:23 o.O

De jó dolga van a blökknek, olyat még én sem eszem :) Nyami :)

2010. dec. 28. 14:28
 7/22 anonim ***** válasza:
Egy kutyának nem kell folyamatosan nyelni a vizet.Ha napjában 3x adsz neki,evés után egyértelmű, plussz mozgatás után, persze, nem azonnal, nem lesz gond.
2010. dec. 28. 15:35
 8/22 anonim ***** válasza:

Nem kell izgulni szerintem.

Úgy tudom hogy ha nincs más nyalják a jeget :)

Pl a miénk is szokta nyalogatni de már láttam havat is enni hiába adunk neki friss vizet akkor sem kezd el lefetyelni :)

2010. dec. 28. 16:01
 9/22 MME ***** válasza:
0%

Ja, de a Kérdező kutyája, mint a legtöbb kutya, nem használja ki az alkalmat, és nem kezdi el vedelni a vizet, így nagyon kevés folyadékhoz jut hozzá, erre jó a leves.

Én mondjuk azt sem engedem meg a kutyáimnak, hogy havat egyenek.

2010. dec. 28. 16:09
 10/22 anonim ***** válasza:
Nem írtad hogy milyen kaját kap a kutyád?Mert ha csak tápot akkor bizony akkor télen vigyázni kell hogy mindig legyen folyadék utánpótlása mert meg is betegedhet.Ha azonban olyat is ami magában is tartalmaz elég folyadékot akkor könnyebb dolgod van mert elég ha naponta három alkalommal megkinálod vizzel.Egy felnőtt németjuhász kb.fél liter folyadékot igényel.
2010. dec. 28. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!