Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kudarcra van ítélve / káros...

Kudarcra van ítélve / káros az, ha olyan kutyát akarok az élre, amelyik második a rangsorban?

Figyelt kérdés

Három kutyáról van szó, és nagyok a méretbeli különbségek, a "béta" egy 36 kilós lány kutya. Őt szeretném mindenben támogatni, mert nagyon alkalmas rá, csak helyes döntéseket hoz, maximálisan meg tudok benne bízni, sohasem él vissza a hatalmával az alárendeltjeivel szemben, védi a kisebbeket, és nagyon finoman bánik velük.

Az alfa egy nála több, mint 30 kilóval nehezebb kutya, és iszonyatos személyisége van, nagyon sokat kell fegyelmezni, nem higgadt, nem igazságos, egy önző, hiperaktív, tökéletlen, másokat zaklató kan.

Megtehetem, hogy mégis a kisebbet emelem ki, és őt kezelem alfaként? Mivel úgyis mindig neki adok igazat, nem szokott hibázni, ő lenne alkalmas a vezetésre, de mivel sokkal nagyobb nála a kan, és pofátlan is, és zaklatja, nem tud érvényesülni, el van nyomva. A kant teljesen le akarom fokozni.

2010. dec. 27. 20:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Következetes nevelésel sikerülhet, nálam is ment :)

3 kutyám van: 2 labrador és egy törpesnaci. A snaci méretei ellenére, masszívan ugy gondolta, hogy ő a bandavezér és simán ledominálta a labradorokat (azok birkalelküek .. hagyják). De én nem akartam, hogy a kis hörcsög uralkodjon a labikon, a szuka lelkileg nagyon megsinylené, ha uralkodnának rajta. Ugyhogy be van kényszeritve a snaci a labi szuka után, megvan torolva minden "hatalomátvételre" tett kisérlet, persze csak kiabálással, meg földrelenyomással, nem kell semmi gyilkolászásra gondolni.

Kb. 1,5 éve, a snaci ivaréretsége óta így vagyunk ... nekünk megy - de azért egy 7 kilos kutya fejével könnyebb megértetni hol a helye mint 60 kiloval :)

Sok sikert.

2010. dec. 28. 10:04
 12/12 A kérdező kommentje:

"mindig azt jutalmazd aki engedelmes, nyugodt, fegyelmezett, elfogadó!"

Hát épp ezért a szuka pártján állok mindig :) Ő lenne a tökéletes vezér, nem az elkényeztetett "kis" szörnyeteg.

Egyébként a kan nem az enyém, itt olvashattok róla:

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1411824-akik-..

Kutyaiskolába épp ezért nem tudom vinni.

A kant se fogadják el, hanem bele vannak kényszerítve, iagzából meg vannak félemlítve az ereje miatt. De a szuka próbálja kontrollálni valamelyest, bár igaz, a fenti okok miatt kevés sikerrel.

2010. dec. 28. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!