Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit etetnek a menhelyi kutyákkal?

Mit etetnek a menhelyi kutyákkal?

Figyelt kérdés
akarok egy fiatal kutyát a menhelyről,de nem tudom megmondják-e milyen kajával etették eddig?Vagy az mindegy majd megszokja az újat és azt eszik amit kap?
2010. dec. 27. 12:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Azt eszik ami jut, ami adományba kapnak, amit épp sikerül megvenni. Te vegyél neki prémium tápot, hogy jó kaján nöjön fel, rá fér, de nem fog válogatni.
2010. dec. 27. 13:01
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Menhelyen általában mindig mást kapnak. Nagyrészt adományokból élnek és mindenki másféle tápok visz nekik.

Amúgy természetesen hozzá fog szokni ahhoz a táphoz, ételhez, amit te adsz neki. De ha már nálad lesz, jobb ha nem váltogatod gyakran.

2010. dec. 27. 13:02
 3/13 anonim ***** válasza:
50%
Ahova én szoktam kijárni, ott jobb mimőségű (Chapppi) száraz táppal, mert azért nekik is érdekük a kutyák jóltápláltsága.
2010. dec. 27. 13:07
 4/13 anonim ***** válasza:
A csabai menhelyen az adományozott száraztápot és konzervet adják nekik, de van, hogy csirkét főznek a kutyusoknak. Csontok, meg gondolom a dolgozók otthoni konyhamaradékai is a tálkában végezhetik. Egyébként kérdezd meg, hogy eddig mivel etették, és fokozatosan szoktasd le arról. Először keverd el, több legyen benne a régi, de legyen új is. Aztán lehet fele-fele arányban, majd háromnegyed-negyedes elosztásban és végül csak az újat. Sok sikert, és nagyon jól döntesz, ha menhelyi kutyust választasz!
2010. dec. 27. 13:08
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Összevissza ,ami jön és fogyasztható egy kutya által.Ezért jobb sokszor a menhelyi állat,mert amilyik kibirja a menhelyet az szívós lessz és nem kényes.Szerintem utána adhatsz neki bármit,mindenért hálás lessz mert biztos jobb mint amit eddig kapott!
2010. dec. 27. 13:09
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

A Chappy minden,csak nem jó minőségű táp.Olcsó gagyi,csak az ára miatt adják.

Gabona,színezőanyag,tartósító,ízesítő és olcsó húshulladék,utóbbival is spórolnak,csak 4%-ot tesznek a "tápba".

2010. dec. 27. 13:16
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
ma 13:07--nem inkább arra mennek rá hogy minél olcsóbb legyen,és a szűkös keretükből több tápot tudjanak venni?Azt hiszem legtöbb helyen a jóltápláltsághoz k...a messze vannak!!Örülnek ha jut szegény páráknak a minimális adag!!
2010. dec. 27. 13:28
 8/13 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat!Örülök hogy jónak tartjátok a menhelyi kutyát választani.Remélem nem kell sokat fizetnem mikor elhozom,mert nem sok pénzem van rá,ezért is nem veszek a vásárban.Remélem találok valami szépet,mert még igazán nem is tudom milyet válasszak mert egyik jobban tetszik mint a másik,de egynél többet nem merek vállalni.
2010. dec. 27. 13:44
 9/13 anonim ***** válasza:

Én a legközelebbi gyepmesteri telepet ajánlanám,ott tényleg szigorúan lealtatják a kutyákat 14 nap után,mert kell a hely az újaknak.És gyakorlatilag az örökbefogadási kedv is 0 a gyepiken.

Menj be a helyi önkormányzathoz és érdeklődd meg,hol a gyepmesteri telep.Mivel minden önkormányzatnak szerződésben kell lennie gyepmesterrel,meg fogják mondani.

Merre laksz egyébként?

2010. dec. 27. 13:54
 10/13 rockyy ***** válasza:
A menhelyen ahova én járok ki segíteni, ott sima teszkós száraztápot kapnak a kutyák, néha konzervet, meg ami az adományokból kikerül, próbálnak nekik jó kajákat venni. Szoktak nekik tésztát is kifőzni a dolgozók, és azt keverik be a táppal, joghurttal, meg az otthoni maradékokkal. A közeli étteremből is szokott a menhely maradékokat kapni, csontot meg ilyeneket.
2010. dec. 27. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!