Figyelem zavaros kutyusnál mivel tudom magamra felhívni a figyelmet? Valakinek nincs valami ötlete/tapasztalata?
amint vezetőként tekinthet rád a kutya, akkor ő fog figyelni, és követni téged!
olvasd el a cikkeket, nézd meg a filmet és utána kérdezz újra...ha van még kérdés:)))
Vezetőként meg akkor tekint a gazdira, ha megvan a közös testedzés és munka.
Nem csak fegyelem, de mozgás is kell a kutyának!
Én amennyire értelmezem a leírt helyzetet, a mozgás éppen meg van. Viszont érdemes lenne a séta végén alacsony ingerkörnyezetben gyakorolni, és folyamatosan növelni az inegrkörnyezetet.
Szerintem a leírtak alapján az életmód oldal rendben van, tehát tanítás, és falkasorrend rendezés szempontjából érdemes közelíteni a helyzetet. A tanítást már leírtam hogyan, rangban pedig tényleg érdemes lenne távolítani kicsit, ebben teljesen igaza van valamelyik előttem szólónak.
Kérdés még, hogy inkább érzékeny, vagy inkább domináns a kutya? Ilyenkor ijedten, vagy ki ha én nem stílusban kapkod, kalandozik?
A rangsor beli távolítás mindkét verzióban segítség, de ha érzékeny, ijedt, akkor el kellene kezdeni semlegesíteni zajokra, erre is tök jó, a klikkeres, szemkontaktusos gyakorlás.
Sziklainé Kata:
gondolom nem olvasta el mikor leírtam, hogy a kutyus mennyit mozog, mert szerintem a 2 órás szabad sétát, másfél órás órás pórázas sétát, 30perc-1 óra más kutyákkal játszást, otthoni játszást és klikkerezést nem nevezhetjük le nem mozgatásnak. (ezek a hétköznapok, hétvégén értelem szerűen többet mozog, mert jobban ráérünk) nem hiszem, hogy ennél lényegesen többet lehet foglalkozni a kutyával, ha az ember dolgozik/iskolába jár.
csakkitti:
domináns típus a kutyus, régebben ő volt a falkavezér, de sok munkával ezen változtattunk, most teljes mértékben ő van a falka legalján.
A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:21
olyan, hogy figyelem zavar, olyan van!! ez egy agyi elváltozás következménye, embereknél is létezik, állatoknál is! egyébként teljesen nyugodt lelki állapotban szoktam kivinni, reggel azért, mert természetesen 'még' nincs miért idegeskednem-mérgelődnöm-stb, délután pedig azért, mert a lovakhoz is csak nyugodt fejjel lehet hozzá állni, ők is nagyon érzékenyek erre. ha esetleg rossz napom van, anyum szokta kivinni a kutyát, ő meg már megélt néhány dolgot, soha nem idegesíti magát semmin. :)
zsuzsababa:
természetesen ezt nem így egyszerre kell érteni, de igaz is, rosszul fogalmaztam/ átsiklottam fölötte. mikor haza érek, természetesen rengeteget vagyok vele. nem 8 óra unatkozás után megyünk lovardába, körül belül 3-4 órakor, addig csak vele vagyok. (ez körülbelül 2-2.5 óra)
csak olyan helyre viszem, ahol nem az van,hogy unatkozunk és várunk a gazdira, csak oda, ahol ő is jól érezheti magát. a lovardába is elengedjük a többi kutyával és amíg nekünk dolgunk van, ők rohangálnak, játszanak a hóba/szalmába/legelőn/stb. persze lehet, hogy van valami ebbe a táskás meglátásba is!
köszönöm a választ!
csakkitti:
hát most szemkontaktust keresünk, ahogy javasoltad. egyébként új dolgokat tanulunk, gyakoroljuk az eddig tanultakat és próbálom 'örömtelivé' tenni a tanulást a kutyus számára, keresni vele a közös nyelvet. vagy, hogy értetted? így, vagy konkrétan egy feladatra gondoltál? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!