Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Uszkárt lehet nyírni sima...

Uszkárt lehet nyírni sima hajnyírógéppel?

Figyelt kérdés
Tudom hogy lehet kapni külön kutyáknak kitalált nyírógépet de az kétszer annyiba kerül. Vagy ha tényleg szükség van arra, akkor kérem megindokolni.
2010. dec. 25. 14:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A kutyának sokkal másabb a szőre, mint az ember haja. Meglehet próbálni rendes hajvágóval, de maximum két alkalmat fog kibírni, aztán vége. Legalábbis a legtöbb esetben. Ráadásul csúszik a szőrön a gép.
2010. dec. 25. 14:33
 2/14 anonim ***** válasza:
vidd el kutya szalonba :)
2010. dec. 25. 14:45
 3/14 anonim ***** válasza:
szerintem gyenge hozzá az a gép.
2010. dec. 25. 15:05
 4/14 anonim ***** válasza:
Nem véletlenül van külön kutyanyírógép, ha az emberi is jó lenne biztos nem találták volna fel... :D Mindenesetre ne próbálkozz otthon, inkább vidd el kozmetikába, ott sokkal szebben megcsinálják, mint te otthon.
2010. dec. 25. 17:23
 5/14 A kérdező kommentje:

utolsó.

csomo mindent kitalálnak külön, mintha jobb lenne pedig ugyanolyan csak sokkal többe kerül.. most gondolok itt pl a 400 ft os "kutya teniszlabdára" stb stb.

Eddig kozmetikushoz vittem de rájöttem hogy szeretm itthon vágogatni a szőrét meg minden szóval lenne hozzá kedvem hogy én csináljak és igy sokkal olcsobb is.

2010. dec. 25. 18:20
 6/14 anonim ***** válasza:

milyen fajta kutyád van?

hosszú szőrű nagyon?

mert én kétlem, hogy a hajnyíró erején lenne a fő hangsúly, mivel le lehet azzal is vágni a szőrt, de nem egyszerű

és ide akarok kilyukadni, hogy csak kopaszra vághatod a hajnyíróval, vagy 2 cm-estől a 0-ig

ugyanis a hajnyíróhoz ennél nagyobb "hajnyíró fej" nem jár, amivel állíthatod a hosszúsűgot

2010. dec. 25. 18:34
 7/14 A kérdező kommentje:
milyen fajta akutyám és nagyon hosszú e a szőre? nézd meg hogy kezdem a kérdést.
2010. dec. 25. 18:41
 8/14 anonim ***** válasza:

Nekem yorkim van, és az elején én is úgy terveztem, hogy majd magam nyírom a hajvágó gépünkkel. A második alkalom után tönkrement:) Elvittem szerelőhöz, szétszedte, és kérdezte, hogy mi ez benne, mert az látszik, hogy nem haj. Mondtam, hogy kutyaszőr:)

Nem tudom, hogy az uszkár szőre milyen, de a yorkié annyira puha, és vékony, hogy a hajnyírónak még a motorjába is belekerült.

Próbáld meg. Ha rendesen viszi, és nem húzod vele a kutya szőrét, akkor szerintem csinálhatod azzal. De ha tönkremegy, akkor ne lepődj meg.

Én azóta a kutyakozmetikusra bízom. Inkább kifizetek 2 havonta 2-3 ezer forintot, minthogy otthon szenvedjek vele.

2010. dec. 28. 09:51
 9/14 anonim ***** válasza:

Szerintem becsülendő, ha valaki otthon saját kezűleg szeretné kutyáját kozmetikázni. Azt javaslom ne spórolj ezen, vedd meg a kifejezetten erre a célra kitalált gépet és felszerelést, mert hosszútávon fog anyagilag visszajönni. Csak a technikai fogásokat, fazonokat ellesni kitől fogod azt neked kell kitalálni. ÉN az uszkáron a modern fazont látom szívesen, a többitől hányhatnékom van. Azzal legalább kutya formája van :) Nézd meg:

[link]

2010. dec. 28. 11:51
 10/14 anonim ***** válasza:
Ja, becsülendő...és ha véletlenül megvágod az ollóval, akkor is gondolj arra, hogy a lényeg: becsülendő:)
2010. dec. 28. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!