Kutyusomnak gyümölcstől lehet baja?
50 kg-s bernipásztor
gyümölcsből csak keveset szoktunk neki adni és azt is ritkán
pl narancs 1/10 1 kis mandarid banán
lehet baja?

banán alma körte még hasznos is általában a sok rostanyag miatt meg némi plusz ásványianyaghoz juthat
szőlő, mazsola nagy mennyiségben mérgező
barack szilva cseresznye puffadást okozhat (ezért nagy mennyiségben akár bélcsavarodást is)
az "egy kis gyümülcstől" ha csak egy cikk ezt meg azt kap semmi baja nem lehet sőt előnyös tisztítja a gyomrát beleit a természetben is fogyasztanak módjával gyömölcsöket
nekünk olyan volt hogy bezártuk a kenelbe és látta a kenelbol hogy honnan adom neki a málnát (4-5 szem)
másnapra az egész málnaültetést megette csak a szára maradt a málnának :D

Semmi baja nem lesz a gyümölcstől, sőt jó hatással van rájuk is, mint ahogy ránk, az emberekre is. Bélfal tisztító hatással van rájuk is. Ráadásul szeretik! :)
Szőlő, mazsola, na ezekből ne olyan sokat, de lehet adni. Sosem értettem, hogy pl mindenki amikor meghallja, hogy az én kutyám a szőlőindákról eszi le a szőlőt, mindenki rögtön jajgatott, hogy "úristen mi lesz azzal a kutyával! szaladjak vele állatorvoshoz!" és a többi ilyen beszólás.. Azután kicsit jobban utánanéztem a témának. :)
Nyugodtan adhatóak nekik: málna, eper, alma, banán, mandarin, narancs, dinnye, sárgadinnye, és társaik..
A közhiedelemmel ellentétben, hogy a kutya pl a krumplit sem emészti meg, ez sem igaz. Megemészti, nem sok tápanyagot tud belőle nyerni, de a beleit rendesen kipucolja.
Annyi hülyeség terjed már itt a kutyákkal szemben, én is óvom-féltem, pl az, hogy a csokitól bajuk lesz, az igaz. Na de hogy a szőlőtől, stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!