Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Más kutya is reagált így a...

Más kutya is reagált így a költözésre?

Figyelt kérdés
40 km-rel költöztünk odébb. A 2 és fél éves kan német juhászom elszökött, mert véletlenül nyitva hagyta a gyerek a kaput. Egyébként nem szokott a régi helyről elszökni, akkor sem, ha nyitva marad a kapu. Észrevettem, hogy elszökött és elindultam megkeresni. Másfél órával később hívott a volt szomszédom, hogy a kutyám 10 perce a régi házunk kapujában ül.
2010. dec. 23. 16:52
 1/7 anonim ***** válasza:

istenkém de édes:)

régi hiedelem, hogy ha állatokat költöztetünk, el kell takarnunk a szemüket, hogy ne találjanak vissza.

ez talán bolondság, csak úgy megosztottam.

amúgy ezt nem értem, mert a kutya az emberhez ragaszkodik, a macska az ami a helyhez kötődik. de úgy néz ki előfordulhat ez is:)

2010. dec. 23. 16:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Mindenképpen idő kell neki, amíg megszokja az új helyet. Ne hagyjátok nyitva a kaput, viszont vigyétek sokszor sétálni a környékre, hogy ismerkedjen más kutyákkal, új ingerekkel. Meg mutassátok ki, hogy jól érzitek magatokat az új helyen, játszatok vele sokat, egy idő után úgyis megszokja, csak furcsa neki a változás. Ha te elköltözöl, az első napon te sem érzed magad otthon.
2010. dec. 23. 17:03
 3/7 anonim ***** válasza:

biztosan volt valami extra dolog ami miatt tetszett neki a régi otthon.

Pl. olyan helyen volt a kutyaóla vagy volt 1 kedvenc helye... esetleg ottmaradt valamije????

Vigyázzatok rá, ne hagyjátok nyitva a kaput! Nehogy baja legyen. Idő kell neki, sokat kell vele törödni, kössétek le a figyelmét az új helyen. Próbáljátok olyan helyre rakni az ólját ahol anno volt stb

2010. dec. 23. 18:09
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A sok séta kihagyhatatlan, mert kicsit hiperaktív a kutya és szüksége van rá. Sokat játszunk vele és nyomkövetőzni is szoktunk. Arra meg figyelünk, hogy a kapu többet ne maradjon nyitva.

2010. dec. 23. 18:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem maradt ott semmije. Akkor arra figyelünk, hogy az ól ugyanott legyen.
2010. dec. 23. 18:13
 6/7 anonim ***** válasza:
58%
Ha a kutya a helyéhez vonzódik, ott valami baj van a kapcsolatotokkal.A kutyának mindegy, hol, csak a gazdája közelében lehessen.Ez van alapból beléjük kódolva.
2010. dec. 23. 18:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Hozzánk is ragaszkodik, mert amikor elmentem érte nagyon örült és boldogan ugrott be a kocsiba.
2010. dec. 23. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!