Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám a bizalmát...

Hogyan tudnám a bizalmát megnövelni és magamhoz szoktatni az 5 éves angol cocker spánielt?

Figyelt kérdés

A tegnap hoztam el egy tenyésztőtől az 5 éves Angol Cocker Spánielt. Fekedző kan volt.

Látszik rajta hogy bizonytalan, valószínűleg érzi még az előző kutyám szagát mindneütt, de velünk szemben is. Nem mer odajönni, fél tőlünk. Alig lehet megsimogatni annyira remeg. Utánna megnyugszik jön utánnam. De egy 10 perc elteltével újra úgy kell rávenni h ne fusson el. Csóválja a farkát ha meglát,az ételt elfogadja szóval nem értem. Tapasztalat, ötlet?

Adok neki egy bő hónapot, ha nem javul a helyzet visszaviszem.

2010. dec. 22. 23:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

légy vele türelmes és ne üldözd, ne erőszakold meg a szereteteddel-akkor fogalalkozzál vele amikor ő közeledik nyugodan feléd

éééés sok-sok pórázas séta-ez az alapja a kölcsönös bizalomnak, tiszteletnek

ha bizonytalan vagy akkor keress fel egy szakértőt aki házhoz jár, nagyon érdemes pár órát alkalmat és pénzt is rászánni mert eleve megelőzhetőek a hibák és nagyon felgyorsíthatja egy hozzáértő a kutyus beilleszkedését

2010. dec. 23. 20:50
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem az első, hogy ahol laktok ott érezze jól magát. Rendszeresen kapja a kaját, senki se bántsa, valóban, ha gyerek is van a családban, vagy rajtad kívül valaki, mondd meg nekik, hogy most ne nyúzzák, ne kergessék, ne ijesszék meg semmiképpen... Ha tud pórázon sétálni, akkor sétáljatok sokat, de szerintem az első napokban ne állj neki erélyesen nevelni, magyarán nem most van itt az ideje, hogy a lábhoz parancsra szoktasd vagy ilyesmi. Viszont ha pl. odamegy hozzád, csak úgy magától, akkor legyen a zsebedben jutalomfalat és dícsérd meg, add neki oda a falatot. Ha odamegy hozzátok, simogassátok meg egy picit, de ne dögönyözzétek, mert azt félreértheti. Szerintem az első napokban ezek a legfontosabbak. Ha valamit rosszat csinál, szólj rá, de ne túl erélyesen, csak határozottan. A fő, hogy ne féljen tőled/tőletek. Aztán 1-2 hét múlva kezdhetsz vele rendesebben foglalkozni, de addig hadd oldódjon fel, és lehetőség szerint minél többet legyen emberekkel, ha tud valaki mindig legyen otthon vele, ne most hagyjátok túl sokat egyedül.
2010. dec. 24. 11:03
 13/13 A kérdező kommentje:
ma már reggel csóvált farokkal várt mikor engedtem ki a helyéről ( van neki az udvarból egy elég nagy rész elkerítve... előtte nagytestű kutyánk volt neki muszály volt, most ott van és hát elveszik benne, persze csak éjszakára zárjuk be mert össze*****ja az udvart reggelré.) De már csóválta a farkát udvaron rohangált, szaglászott, jött utánnam ugrált rám is, szóval egyértelmű a javulás szerintem. Kicsit még azért fél a hirtelen mozdulatkotól vagy hangooktól de majd feloldódik az is szerintem.
2010. dec. 24. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!