Hogyan tudnám a bizalmát megnövelni és magamhoz szoktatni az 5 éves angol cocker spánielt?
A tegnap hoztam el egy tenyésztőtől az 5 éves Angol Cocker Spánielt. Fekedző kan volt.
Látszik rajta hogy bizonytalan, valószínűleg érzi még az előző kutyám szagát mindneütt, de velünk szemben is. Nem mer odajönni, fél tőlünk. Alig lehet megsimogatni annyira remeg. Utánna megnyugszik jön utánnam. De egy 10 perc elteltével újra úgy kell rávenni h ne fusson el. Csóválja a farkát ha meglát,az ételt elfogadja szóval nem értem. Tapasztalat, ötlet?
Adok neki egy bő hónapot, ha nem javul a helyzet visszaviszem.
Ha egy hónapot szánsz rá, akkor inkább most add vissza.
Egy kutyát 10-15 évre vesz magához az ember. A családtagját sem passzolja le, ha annak rossz szokásai, félelmei, vagy betegségei vannak. Ha nem így érzel, akkor ne tarts kutyát.
Egy kutya, ha rossz előélete volt, kell egy-másfél év, míg teljesen hozzátok tud igazodni.
Feltehetőleg keveset foglalkoztak vele, kennelben lehetett és csak mint szaporító gépet használták.
Ha vállaljátok a nehézségeket és türelmesek tudtok lenni hozzá, először is ivartalaníttassátok.
Aztán legyen mindig meghatározott és egyforma napirend, ami azonos időben levő sétát, etetést és foglalkozást jelent. Lehetőleg mindig jó élménye legyen. Sokat ne akarjátok simizni, várjátok meg, míg ő közeledik. Ha már bízik bennetek, ha látja, hogy kap enni, hogy figyeltek rá, hogy van mihez alkalmazkodni, fel fog oldódni.
De ha nincs türelmed kivárni, akkor ne vedd el az esélyét annak, hogy esetleg olyan gazdához kerüljön, aki nem adja fel.
Aztán
Zayra, a kutya még hamarabb is megszokja mint egy hónap, hogy a családhoz tartozik. Csak a félelmeknek, az esetleges rossz beidegződéseknek kell legalább egy év, míg oldódik.
Tudom, négy befogadott rossz múltú ebként volt idáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!