Mi a véleményetek az argentin dogról?
Akinek volt ilyen, vagy van, esetleg közeli ismerősének. Szívesen olvasnék tapasztalatokat.
A válaszokat előre is köszönöm!
Nálam volt egy fajtamentőktől, de nem tudom, mennyire reális az ő személyisége, mert az előző tulaja kis híján halálra verte.
Labdával remekül motiválható volt, tulajdonképpen, csak labdával tudtam behívni.
A kutyákkal domináns volt, és eléggé egygazdás is.
A kisebb állatokra vadászott.
Kifejezett volt benne a vadászkutya, alig lehetett kizökkenteni a szaglászásból (csak csipogós labdával), simán világgá indult volna, ha talál egy izgalmas nyomot.
Tanulékony volt.
Nagy a mozgásigénye.
Ami szerintem nem illik a fajtára, de rá igen:
bizalmatlan volt az emberekkel, de iszonyatos mértékben, néha egy rossz mozdulat elég volt, hogy megharapjon valakit, a férfiakat előszeretettel vette kezelésbe. Nehezen lehetett elérni, hogy figyeljen az emberre, alig reagált valamire. Ha ezt meg tudtam oldani, akkor hamar ment a kiképzés, de nagyon meg kellett küzdeni azért, hogy felfigyeljen a nevére, és meglegyen szemkontaktus.
IMÁDOM ŐKET!!!
Az én kutyusom nagyon okos, több mindenre megtudtam tanítani, csodakutya.
Nagyon ajánlom!!!
Egyébként az egyik kedvenc fajtám :) Sportos életmódhoz passzol, és nagyon ajánlott a nyomkövetés, mert kiváló vadászkutya, és elviszik a szagok. Ha nyomkövetőzől vele, akkor a kutya is megkapja, amit akar, de tudod kontrollálni ezt az ösztönhelyzetet, így bármikor le tudod állítani.
Mivel nagyon hajlamos a dominanciára, fokozottan figyelned kell az alapos szocializációra, és kötelező a kutyaiskola. És arra is hajlamos, hogy kisebb állatokat zsákmányoljon, ezzel külön is kell foglalkozni.
De egy emberekért rajongó fajta, néhol már alkalmazzák vakvezetőkutyaként, terápiás kutyaként pedig még szélesebb körben.
Családszerető,de van 3 rossz véleményem róla.
1.10.-szer erősebb mint egy roti.Tavaly Júniusban majdnem megfojtotta a lépcsőn a Rotimat.Jókor értem ki,de többször verekedtek alig lehetett leválasztani őket
2.Majdnem megölte a SAJÁT KÖLYKÉT!Épp csak hideg vízzel lehetett leválasztani őket
3.Átugrotta egyszer a kaput és megszökött,fél óra múlva találtuk meg őt.Nehezen tanítható kutya.
Először aranyos meg minden,de 3 éves kórtól megvadul,pedig nincs láncra kötve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!