Mit csináljak? :Amstaff vs Puli?
Van egy 1 éves kan amstaff illet egy kan pulim.
Akár hányszor el vannak engedve összevesznek.
Mit tudok csinálni??
az ivartalanítás nem agymosás... attól még tudják egymásról, hogy fiúk mindketten, és azt is, hogy nem kedvelik egymást. persze attól még praktikus, ha elvégzik mindkét kutyán, de ne ettől várjunk már megoldást...
a magam részéről tartok tőle, hogy sosem fogod tudni őket teljesen egyedül hagyni, sejtésem szerint arról van szó, hogy nem tisztázták egymás közt az erőviszonyokat, mindkettő főnöknek érzi magát.
Igaz, nem agymosás az ivartalanítás, de sokat segít!!!
Az én kiskutyámat is azért kellett ivartalanítani mert mindig összeverekedett a fiúkkal a szukákon.
Mostmár olyan szinten nyugodt, hogy bármit csinálhatok vele. Gond nélkül sétálok vele szabadon az utcán. Nem megy el, nem harcol a szukákért. Neki jót tett!
Szerintem neked is segítene!
Amúgy azt nem írtad h a puli mennyi idős? Ugyanis lehet hatalmi harc is. Mivel a staff 1 éves, elég fiatal, ő az erősebb. De ha a puli idősebb és régóta van nálad, akkor elvileg neki kell lenni a vezérnek. De ugyebár egy staff az domináns.
Igazából minél előbb meg kellene ezt szüntetned, mert a pulid rosszul fog járni. Erősödik az staff és hamarosan teljesen ivarérett lesz. Plusz még az is közrejátszhat, hogy nem csak a puliddal szemben lesz agresszív, hanem más kutyákkal is. Rosszul fog szocializálódni.
2 megoldásod van:
1. ivartalanítás
2. elajándékozod a pulit
de most komolyan, miért lenne az megoldás, ha ivartalanítaná őket? nekem is volt kan kutyám ivartalanítva, kb fél év kellett hozzá, hogy a szukázást abbahagyja, ugyanis a hormonok nem szállnak ki belőle varázsütésre.
egy dominancia kérdés mélyebben gyökerezik az ivari hormonoknál... az ivartalanítás nem megoldás erre a helyzetre, segítene rajta, az kétségtelen, de a bajt nem szüntetné meg!
nekünk többféle kutyánk van itthon fajtát és ivart tekintve. egyedül a domináns pit kan nem jön ki a domináns kau kannal... rekesztünk. nagy az udvar, elférnek kétfelé és kész. a többi kutyával, akikkel be tudott állni a rangsor, azokkal elvan mindkettő, de egymással nem. sétálni el tudjuk vinni őket együtt, de itthon nem hagyjuk, hogy egyszerre kint legyenek, mert ha nem is ugranak egymásnak élből, jöhet bármi apróság amin összevesznek...
a dominancia nem múlik el egy heréléssel, ezt a saját kanom után bizton merem állítani! a kakaskodásra való hajlama csökkent (de nem múlt el!), de akivel még kan korában utálták meg egymást, azzal később is rosszban voltak.
amúgy ha szukák volnának, akkor is ez lenne az 1. számú tanács? :D
Szerintem is első az ivartalanítás. Még akkor is, ha varázsütésre nem oldja meg a gondokat. Azonban ez az első lépés.
A láncon tartás is helytelen és a kennel sem világos, hogy mekkora és mennyi ideig van bezárva.
A kerítés nem biztonságos?
Szerintem inkább egy nagyobb részt kerítsetek el csak a kutyáknak, ahol szabadon lehetnek, de nem kell megkötni és nem kell szűk boxban lenni.
Sokat kellene együtt lenni a két kutyával, sétáltatni, az amstaffal főleg kutyaiskola. A legjobb lenne mindkettőt elvinni oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!