Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó, ha így etetem? (Kérdésed...

Jó, ha így etetem? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Másfél éves Jack Russell kutyám nem akar száraz tápot enni, csak ha lent az utcán, kézből, jutalomfalatként kapja. Napi 100g-t kell megennie, ezt két sétára osztva, reggel, és este kapja meg, egyébként nincs jutifali. Idehaza is eszik egy keveset, de csak konzervkaját hajlandó. Árthat ez neki? Nem eszik a földről, csak a kezemből.
2010. dec. 22. 16:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ártani nem árt, viszont a kutyád elég rendesen félre lett nevelve.

10-15 éven át fogod őt kézből etetni?

2010. dec. 22. 16:20
 2/11 anonim ***** válasza:

Igen, árthat neki!

1, elkényezteted és egyre kevesebbet és egyre speckóbb dolgokat lesz csak hajlandó enni ami nagyon eldurvulhat

2, egészségetelen mozgás közben enni és veszélyes is(bélcsavarodás)

Megoldás, nagyon egyszerű: súlyának előírt mennyiséget a tápból 2 részre osztod, reggel megkapja az első felét fél órára, egy kanál konzervvel összekeverve(kanálnyi tápot kiveszel belőle cserébe), amit nem evett meg fél óra alatt, elveszed és estig nincs semmi, se nasi, se jutifalat. Este az esti adagot kapja meg fél órára. Lehet h 3 napig nem fog enni durcából, de aztán helyre jön mint a hisztis gyerek akit végre jó útra térítenek. Ha nem adsz neki túl sokat így meg fogja enni amit kap mind.

2010. dec. 22. 16:23
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem olyan nagy baj, ez jelentősen erősíti a kötődést, de a tekintélyedet lehet, hogy kicsit aláássa. Ráadásul ha a kutyus túlkötődik, abból még igen kellemetlen helyzetek alakulhatnak ki.

De ha nem érzed, hogy önállótlan lenne, és nincs szeparációs szorongása sem, akkor sokat nem tud rontani a helyzeten ez a dolog.

Végülis még mindig jobb, mintha nem fogadná el a kezedből sem az ételt.

Neked kell látnod, hogy van-e olyan probléma köztetek, amibe ez belejátszhat, meg hogy tudod-e vállalni még 15 évig ezt a knyelmetlen helyzetet.

2010. dec. 22. 16:26
 4/11 A kérdező kommentje:

Hát, ki fogom próbálni azt, hogy nem kap enni három napig, de amikor legutóbb ezt csináltam, orvoshoz kellett vinni, hányt, szóval nagyon nem jött be. Hat napig nem evett, aztán inkább orvoshoz vittem, aki infúziót adott be neki, és mondta, hogy mindegy mit, csak adjak már neki.

És nem hinném, hogy durván félre lett nevelve. Munkavizsgás, minden szóra hallgat, de száraz tápot nem eszik.

2010. dec. 22. 16:26
 5/11 A kérdező kommentje:
Amúgy egyáltalán nem kényelmetlen. Lakásban vagyunk, úgyhogy mindenképpen sétálni kell vele. Mástól meg nem is fogad el kaját.
2010. dec. 22. 16:28
 6/11 A kérdező kommentje:
Ja, és nem is séta közben kapja a kaját, csak a végén, amikor megyünk fel. Leül a lépcsőn, és ott etetem meg. Közben csak keveset kap.
2010. dec. 22. 16:32
 7/11 anonim ***** válasza:

Én mondjuk utálom, hogy kutyatáp szagúak a zsebeim.

Érdekes, hogy vajon ezt miét csinálja. 6 napig éhezett inkább, minthogy tálból egyen? Ez nagyon ellenkezik az életösztönnel.

Ha ennyire engedelmes kutya, akkor nem lehet, hogy az a gond, hogy tiszteletben tartja, hogy az étel a tiéd és csak munkáért kapja meg?

Azzal nem tudsz játszani, hogy ilyenkor napról napra egyre közelebb és közelebb kapja a kaját az otthoni táljához, míg végül bele is kerül egyszer csak?

2010. dec. 22. 16:38
 8/11 Doruss ***** válasza:
Nem tudom, hogy hogy szoktathatnád rá a száraztápra, de a konzerv igenis árt. Egyrészt gondolj bele, miből van, másrészt a konzervet szinte nem is kell rágni, és könnyen elsorvadhatnak a fogai, pedig arra nagyon kell vigyázni.
2010. dec. 22. 16:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megbántani de sokat érthetsz a kutyákhoz, ha hat napig nem adtál neki enni. Most sem mondta senki, hogy ne adj neki enni, azt mondták, hogy ne hagyd előtte a kaját egész nap, leteszed elé fél órára, ha nem kéri, elveszed. Egy-két nap, és megtanulja, hogy mikor lehet enni, és akkor ahogy már leírták többen is, enni is fog. Szigorúnak kell lenni, nem szabad, hogy a kutya irányítson. (főleg ilyen szitukban szerintem, tényleg elkényesedhet a kutya)
2010. dec. 22. 23:41
 10/11 A kérdező kommentje:

23:41-es!

Én sem akarlak megbántani, de szerintem te sokat érthetsz a magyar nyelvhez. Nem azt mondtam, hogy hat napig nem kapott enni, hanem hogy nem evett. Kipróbáltam már ezt a módszert, hogy leraktam elé reggel, fél óra múlva el, este megint, de az lett a vége, hogy dokihoz kellett menni. Nem jött be. A száraz tápon kívül mindent megeszik a táljából, amit csak lerakok, de a tápot csak így hajlandó megenni, azt meg muszáj adjam, hogy valami tápanyagot is kapjon, mert azt tudom milyen rossz a konzervkaja. Próbáltam, hogy ahogy egyre közelebb értünk a lakáshoz, adtam neki zsebből a száraz tápot, aztán otthon is adtam neki, erre ott hagyott, nem ette meg. Az állatorvos konkrétan azt mondta, annyi túlélési ösztöne van, mint egy lemmingnek. Inkább nem evett hat napig, csak hogy ne kelljen szárazat ennie. Szóval őrült egy kutya, megpróbáltam én rászoktatni már az általános módon a tápevésre, de nem hajlandó.

2010. dec. 23. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!