Hogyan működik ez a dolog a menhelyekkel kapcsoltban?
Sziasztok!
Falun élek és van itt egy kóbor kutya.Már vagy 2 hete mindennap látom a buszmegállóban ácsorogni.Mindenkihez odamegy, hátha kap valamilyen ennivalót.Szerintem a gazdája kidobta mert nincsen nyakörve, nem ápolt a bundája.
Senki nem csinál vele semmit.
Az lenne a kérdésem, hogy ha Én hazahoznám a kutyát, és etetném 1-2 hétig.Utána ha kihívnám a menhelyet, hogy vigyék az pénzbe kerülne?
Nem tudjuk megoldani, hogy Mi vigyük be.
sajnos ha pénzbe kerül az, hogy elviszik egy menhelyre, akkor Én nem tudom kifizetni. Anyukám nem engedi.Azt mondja, hogy ha nem kellene fizetni akkor itt lehetne a Kutyus 1-2 hétig.És utána beadnánk.Mert hát én gyerek vagyok nincs pénzem.Ha lenne akkor kifizetném Én, de nincs.
Kell ezért fizetni?
Ha igen, akkor körülbelül mennyi lenne az összeg?
És hazahozhatom a kutyát? Nem lenne az önkormányzatnak ebbe beleszólása, hogy haza viszem-e vagy sem?
Köszönöm a válaszokat!
13/L
u.i: Anyukám nem azért nem engedi, mert sokallja az ellátását, hanem, mert ki fogják rúgni és nem lesz pénze!
Köszi, még-egyszer!
Keverék, azt hiszem :D
képet mutatok, hogy kb,ú. hogy néz ki:
Egy kicsit hasonlít erre a kutyára.De fekete a szőre.
És rövidebb a szőre.
Szép kutyus lenne,ha jól gondoznák :)
Köszönöm!
Át kell gondolnunk még, de remélem sikerül meggyőzni Őket!
nagyon hasonlít az ír farkas kutyára.
Más nincs aki tenne érte bármit is!
Amúgy nagyon okos. az úton nem megy át.Csak ha egy ember "átkíséri" :)
Sziasztok! Beszéltem Anyukámmal, és mondta, hogy az önkormányzat már beszélt menhelyesekkel.Tehát el fogják vinni a kutyust!
köszi, hogy segítettetek! Én is örülök!
Szóval. Van az államilag finanszírozott sintértelep, ahová be lehet vitetni a kóbor ebeket. Ez nem kerül semmibe és kötelessége megtenni, hisz önkormányzati hatáskörből ezért vannak. Viszont a sintértelepeken hely hiány miatt elaltatják a létszám felettieket. Ez vidéken gyakori dolog. Ezért én vidéken nem vitetnék be egy kutyát sem, hisz ez halálos ítélet lenne vagy az ő vagy másik kutya számára.
Ezen kívül vannak a menhelyek, amelyek olyan civil szervezetek hatósága alatt vannak, amelyek állami segítség nélkül, adományokból tartják fenn magukat. A menhelyek már jóval humánusabbak, hisz náluk az állatvédelem a cél. Viszont kivétel nélkül teltházzal működnek, hiszen nagyrészt a sintértelepi altatások elől mentik az életeket. Szóval menhelyre nehéz bevinni kutyát, mert mindegyik tele van, de ott legalább biztonságban vannak a kutyák. Pénzt ők sem szoktak kérni.
A kutya érdekét nézve a legjobb az lenne, ha megtarthatnád vagy legalább menhelyre kerülhetne.
Én is nagyon szeretném, hogy jó helye legyen.De sajnos Nekünk már van egy kutyánk, és nem is engedik meg.
Most, hogy az Önkormányzat elviteti nem tehetek többet csak szurkolok, hogy jó helye legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!