Mik a tapasztalataitok a kuvasszal kapcsoltban?
Szerintem nagyon jó kutya! Szépö és okos. Nekünk is volt mielőtt megszülettem. A szüleim mesélték, hogy a vlük lakó nagynénit megtámadta felnőtt korában. Azrán kiszedtem belőlük, hogy amikor kölyök volt, az a nagynéni rugdosta mert zavarta ahogy a kiskutyák viselkednek... -.-' Ismerek más kuvaszokat is, mindegyik nagyon kedves, és szót fogadó, van kettő amelyik munkaversenyeket nyer sorban, pedig tudtommal nem az a szolgakutya. És volt komondorunk is. Meg voltak kötve, ennek ellnére imádtak engem is pedig még kisebb voltam a kutyáknál.
Összefoglalva, a kuvasz egy nagyon jó kutya, csak foglalkozz vele rendes, neveld meg, jó helyről hozzad, ne kösd meg stb! Akiknek rossz a tapasztalata, azok rosszul bántak a kutyával, vagy örökletes dologról volt szó. Ne higyj nekik.
Nekünk is volt már kuvaszunk. Apró kölyökkoromban rajta lovagoltam, éveken keresztül. Imádta őt, máig emlékszem a szőre tapintására.
Másoktól is hallottam már, milyen jól kijön a gyerekekkel, ennek ellenére nem igazán alkalmas kedvencnek. Nem lehet bezárni, megkötni, és hajlamos nekiesni a látogatóknak. Őrző-védő kutya, különösen nagy területek őrzésére, és a gazda tulajdonának megvédésére. Megvesztegethetetlen és megijeszthetetlen. Harapós kutya, ráadásul egygazdis, vagyis nem családja lesz, hanem gazda és egyéb potyadék, vagyis másnak nem igazán fogad szót. Nem igényli a kedveskedést, sőt, elég rosszul tűri. Az igazat megvallva, nem tapasztaltam ugyan, de állítólag a kan kuvaszok szeretnek főnökösködni, azaz néha elengedik a fülük mellett a parancsszót, és ha ezt nem torolják meg fizikailag, akkor mindig a saját feje után megy majd.
Egyébként tényleg szép kutya, okos is, kicsit önfejű, viszont őrkutyának nincs nála jobb.
18:17 es vagyok!
elhihetitek hogy a nagymamámnál nincs rosz dolga.mamám csirkézöbe dolgozik és viszi neki haza a finomságokat játszik vele a mamámám egy egész udvara van játszani plusz egy óriási kert.vele jóba is van a kutya,meg ha ő otthon van akkor mindkivel.de volt olyan hogy ök elmentek nyaralni és egyik nap nem egedtek be.meg olyan is volt h apukám simogatta öket és egyszer csak odakapott.és még mielött az lenne h nincsenek megnevele elég sokmindet tudnak!leülnek lefexenek visszahozzák a játékot pacsit adnak...mindent amit egy idös ember meg tud neki tanitani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!