Miért rajong ennyire a kutyám a papírért?
A kutyám szétrágja a papírzsebkendőket, újságokat, füzeteket, könyveket, mindent, ami papír. Olyan, mintha a papír megszálottja lenne...
Cesar Millan műsorában láttam, hogy egy spániel is ezt csinálta, mert vadászatra lett kitenyésztve, és nem élhette ki a vadászösztönét.
De nekem nem vadászkutyám van, hanem amstaff.
Szerintetek miért csinálja?
Nekem a mopszom is ezt csinálja,pedig ő se épp egy vadászkutya..:D
Én már beletörődtem,és igyekszem mindent magasra rakni,hogy ne érje el.
De,hogy miért csinálja fogalmam sincs...Gondolom ez olyan mint valamelyiknél a papucsok rágcsálása pl.
Mert nincs lefárasztva, és pörög. Több séta kell neki, játék, tanulás, hogy agyilag is lefáraszd. Amikor nem kapja meg a kutya a fajtájának megfelelő mozgást, akkor rosszaságon vezeti le a feleslegeset energiát.
Nálam ugyanezt csinája a németjuhász, mindent szétrág, széthord, pedig majdnem mindennap van sétáltatva, de hát mint tudjuk, ez neki nem elég, főleg, hogy fiatal és pörög. :)
Szerintem próbáld meg Cesar módszere szerint megnevelni.
Ne feledd nyugott energia!
Séta után is szokta ezt csinálni.
De majd akkor többet fogunk sétálni, és tanulni.
Köszi a válaszokat!
Nálunk is ez a helyzet. :S Zsebkendőket és a papírokat nagyon szereti.
Volt hogy letettem a melegítő nadrágomat a fotelba és a zsebéből kivette valahogy kihúzta a zsebkendőket és széttépte. nagyon rafinált:D
8 hónapos bichon havanesem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!