Hogyan tudom melegen tartani bullmasztiff kölyköm házát? 6 hónapos. Infrát nem merek betenni, nehogy leüsse.
nem tudom h ez miylen kutya pontosan, de miért nem viszed be házba? a rövid szőrű kutyákat, minimum éjszakára bekell engedni tudtommal. de javítsatok ha tévedek.
amúgy meg ha van egy kutya házat, vegyél olyan hungarocellt(dryvitet pl) amit épületek szigetelésére alkalmazzák. azt egy 10-15 cm s vastagságban, azzal bekeríted rendesen a házát a tetejét is, de ha szabad ég alatt van az ól, akkor a tetőn minimum kell még valami réget a dryvitra, pl egy vékony rétegelt lemez. ezt nem nehéz megcsinálni, egy sima kutyaólat lelehet otthon szigetelni 10 ezer forint költség alatt.
a kutya ólat egy kivágott pvc re rakod rá, így alulról is védve van, az ólba is vágsz valami pvc-t vagy valami hőszigetlő padlószűnyeget, és arra rakod rá a kutyának a vastagabb rongyot, ja és végül a "bejáratra" raksz iylen lelógó cuccot, ami pl mittomén boltoknál van, abból valami nehezebbet ami jól szigetel. plussz én még csinálnék egy iylen folyosó szerűt ez elő, h mégjobban védje a széltől.
így ezekkel, szerintem elég jól betud vackolni egy kutya, és amennyi hőt termel odabenn, az nem szökik ki.
Köszia válaszokat.
A hungarocelt tuti lebontaná.Semmi nem marad meg körülötte.A vizes palackba bele se merek gondolni.Fedett ketrecbe van a háza, belül 3 vastag pléd, ajtaja előtt is pléd, ja és raklapon van a ház.A házba nem szeretném bevinni.Csak félek ezektől a -10 fokoktól.Még a szalmát megpróbálom.
Félj is. A családomnál azóta vannak bent a kutyák télen, mióta egyszer úgy találtam meg reggel a bullmasztiffunkat, hogy konkrétan kis jlgrózsa volt az orrlyukába fagyva a párától, amit lélegzett. Pedig neki brutál szigetelet valamennyire fűtött kutyaháza volt.
A tiétek pedig egy kölyökkutya, ha a nagy szaladgálásban kifárad, simán elalszik annyira, hogy elfelejt mozogni és kihűl, de legalábbis meghűl.
Egy fél éves kölyökkutya még bőven megérdemelné, hogy ne a minusz 17 fokokban éjszakázzon, hanem az előszobában. Még nincs is rendesen kialakulva a szőre.
Az angol masztiffunk sokszor még napközben is reszket kint.
jaja, úgyérdemes leszigetelni hungaroccelel hogy lefeded osb lappal, vagy rétegelt lemezzel, és így a hungarocell rögzítése is megvan oldva.
de amúgy rövidszörű felnött kutyát se hagynék ki télen, nem hogy gyereket. előszöbába meg kell neki egy 1,5mx1m pokróc és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!