Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudom melegen tartani...

Hogyan tudom melegen tartani bullmasztiff kölyköm házát? 6 hónapos. Infrát nem merek betenni, nehogy leüsse.

Figyelt kérdés
2010. dec. 20. 10:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Vegyél neki hőszigetelt kutyaházat..... 100.000,-
2010. dec. 20. 10:42
 2/13 A kérdező kommentje:
Nagyon mókás vagy:))))))))
2010. dec. 20. 10:43
 3/13 anonim válasza:

nem tudom h ez miylen kutya pontosan, de miért nem viszed be házba? a rövid szőrű kutyákat, minimum éjszakára bekell engedni tudtommal. de javítsatok ha tévedek.

amúgy meg ha van egy kutya házat, vegyél olyan hungarocellt(dryvitet pl) amit épületek szigetelésére alkalmazzák. azt egy 10-15 cm s vastagságban, azzal bekeríted rendesen a házát a tetejét is, de ha szabad ég alatt van az ól, akkor a tetőn minimum kell még valami réget a dryvitra, pl egy vékony rétegelt lemez. ezt nem nehéz megcsinálni, egy sima kutyaólat lelehet otthon szigetelni 10 ezer forint költség alatt.

a kutya ólat egy kivágott pvc re rakod rá, így alulról is védve van, az ólba is vágsz valami pvc-t vagy valami hőszigetlő padlószűnyeget, és arra rakod rá a kutyának a vastagabb rongyot, ja és végül a "bejáratra" raksz iylen lelógó cuccot, ami pl mittomén boltoknál van, abból valami nehezebbet ami jól szigetel. plussz én még csinálnék egy iylen folyosó szerűt ez elő, h mégjobban védje a széltől.

így ezekkel, szerintem elég jól betud vackolni egy kutya, és amennyi hőt termel odabenn, az nem szökik ki.

2010. dec. 20. 10:53
 4/13 anonim ***** válasza:
Mi leszigeteltük a házát hungarocellel. Alul is, jó vastagon. Tettem be neki egy nagy réteg szalmát, arra meg 3 réteg plédet. De éjszakára van neki ruhája is! Plusz, ezekben a mínuszos éjszakákban engedek egy palackba forró vizet, beteszem a házába és letakarom egy ronggyal. Reggel megnéztem, nem fagyott meg a víz, kb. csapvíz hőmérsékletű volt. Ahhoz legalább hozzá tud bújni éjszaka ha fázik! Az enyém is rövidszőrű, bár annyira már nem kicsi, 9 hónapos!
2010. dec. 20. 11:04
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszia válaszokat.

A hungarocelt tuti lebontaná.Semmi nem marad meg körülötte.A vizes palackba bele se merek gondolni.Fedett ketrecbe van a háza, belül 3 vastag pléd, ajtaja előtt is pléd, ja és raklapon van a ház.A házba nem szeretném bevinni.Csak félek ezektől a -10 fokoktól.Még a szalmát megpróbálom.

2010. dec. 20. 11:46
 6/13 anonim ***** válasza:

Félj is. A családomnál azóta vannak bent a kutyák télen, mióta egyszer úgy találtam meg reggel a bullmasztiffunkat, hogy konkrétan kis jlgrózsa volt az orrlyukába fagyva a párától, amit lélegzett. Pedig neki brutál szigetelet valamennyire fűtött kutyaháza volt.

A tiétek pedig egy kölyökkutya, ha a nagy szaladgálásban kifárad, simán elalszik annyira, hogy elfelejt mozogni és kihűl, de legalábbis meghűl.

Egy fél éves kölyökkutya még bőven megérdemelné, hogy ne a minusz 17 fokokban éjszakázzon, hanem az előszobában. Még nincs is rendesen kialakulva a szőre.

Az angol masztiffunk sokszor még napközben is reszket kint.

2010. dec. 20. 12:07
 7/13 anonim ***** válasza:
Nálunk azért nem szedte le a hungarocellt, mert lefedtük OSB lappal, egyébként biztos az enyém is szétrágta volna. A palackot viszont nem bántja. Valószínűleg mert nem bír beleharapni, mivel ugye tele van. Meg lehet,hogy már a kis ökör rájött,hogy az neki jó, mert meleget ad. A ruhával is ez volt. Az elején le akarta magáról szedni, meg alig bírtam ráadni. Most már este simán tűri,hogy öltöztetem, nem is bántja a ruhát. Tudja,hogy az neki meleget ad! A szalma egyébként tényleg jó, jó vastagon rakd be. Az legalább nem fogja kirángatni!
2010. dec. 20. 13:43
 8/13 anonim válasza:

jaja, úgyérdemes leszigetelni hungaroccelel hogy lefeded osb lappal, vagy rétegelt lemezzel, és így a hungarocell rögzítése is megvan oldva.

de amúgy rövidszörű felnött kutyát se hagynék ki télen, nem hogy gyereket. előszöbába meg kell neki egy 1,5mx1m pokróc és kész.

2010. dec. 20. 14:28
 9/13 anonim ***** válasza:
Vegyél 1-2 szalmabálát, nem olyan drága, és rakd körbe vele a házát, két oldalról. Nem kell szétbontani, az egész bálát támaszd neki kétoldalról a házának. Belül tömd ki a házát ruhákkal, rongyokkal, és a ház ajtajára szögelj valami rongyot, hogy ne menjen ki a hideg, bár gondolom lebontaná. Az én kutyámnak is szalmabálás megoldás van, szerintem nagyon jó.
2010. dec. 20. 18:30
 10/13 ArnÓth ***** válasza:
A HŐSZIGETELŐ kutyaházat ajánlom Igzaz nem olcsó
2010. dec. 20. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!