Házőrző kutyát bent, vagy kint az udvaron érdemesebb tartani?
Sokszor hallom, hogy lefújják a kutyát az udvaron, és bemennek a házba. Viszont, ha bent tartok kutyát, nem tud jelezni, ha kint bejönnek az udvaromra. De, ha bent tartom, és velem van, felkelt, ha van valami, bejönnek, és megvéd.
Hol érdemesebb tartani a házőrző kutyát, kint az udvaron, vagy bent a lakásban?
Kinti-benti a legjobb.
Vagy csak kinti de akkor jó bundájú pl:kaukázusi,kuvasz stb.
Am ha a kutya a házban van akkor is hallja ha jön valaki az udvaron.
Igazából a kutya típusától függ mi a jobb neki.
Azt is lehet,hogy csak télen engeded be őt aludni pl a zelőtérbe csak,ahol nincs túl meleg de még sincs farkasordító hideg.
házőrzésre ma már nem sokat ér a kutya
amúgy szerintem mindenképp a kinti tartás való házőrzőnek, nem szabadelkényeztetni az ilyen kutyákat
Szerintem házőrzőt akkor érdemes kint tartani, ha vannak haszonállataid (pl.:tyúk,malac) vagy van olyan vagyontárgyad ami nem a lakásban van pl.: autó a garázsban.
A bent inkább rövid szőrűt érdemes tartani pl: Dobermann,Bullmasztiff . Érdemes választáskor figyelembe venni, hogy a kutya mennyire tudja elviselni a zord magyar időjárási viszonyokat.
Hát, vannak olyan fajták, akik éjszaka aktívak, sokat járkálnak a területükön. Őket nem tudom, jó ötlet lenne-e beengedni. Viszont minden kutyának szüksége van az emberi kontaktusra, szóval szerintem CSAK kint egyik kutyát sem jó tartani.
Pl. nekünk a régebbi kutyunk, aki egy berni pásztor-németjuhász keverék volt télen esténként volt bent a hideg miatt, nyáron pedig nappal a meleg miatt. Ő a nyári estéken nagyon aktív volt, hallani lehetett bentről, hogy sokszor körbejárt mindent. :) Télen viszont sötétedéstől aludt, mint a bunda.
A mostani kutyánk, aki egy terrier keverék egész nap bent henyél, viszont sokszor kimegy körülnézni, ugatni egy kicsit, de ő nem az az őrző védő típus xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!