Mert ha igen,akkor nem játéknak veszi ha nem fusztrált lesz és így probálja oldani a helyzetet.
2010. dec. 17. 23:07
2/11 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Valószínű kicsit elveted a sulykot fegyelmezéskor. Vannak kutyák akik már akkor összerezzennek,mikor a gazdi felemeli a hangját. Gondolom a te kutyád is ilyen kis érzékeny. Más technikát kell bevetned, meg kell tanulnod "szó" nélkül büntetni. Például kicsit erősebben becsapod az ajtót vagy arc kifejezéssel kell tudtára adnod, hogy nem tetszik amit művel. Persze ezek csak példák, de sok más módja van kifejezésnek (csak nem használjuk). Sokak számára egyszerűbb leordítani a másik fejét.
2010. dec. 17. 23:24
3/11 anonim válasza:
A hangsúly a lényeg, és hogy tényleg vedd komolyan, hogy leszidod.
2010. dec. 17. 23:51
4/11 anonim válasza:
Az én kutyám meg megsértődik, ha leszidom. Egyszer szidtam le nagyon, amikor átszaladt az úttesten. Akkor még a fenekére is vertem. Órákig nem volt hajlandó odajönni hozzám utána. De az úttesten való átszaladás az nagyon komoly dolog, szóval kénytelen voltam erélyesen fellépni.
Inkább a jutalmazással próbálom leszoktatni a rossz szokásairól.
Pl. anno ha talált vmi kaját az utcán azonnal felzabálta. A fúj, teszed le!, stb. nem ért semmit. Aztán jutalomfalattal, dícsérettel végül leszokott róla.
2010. dec. 18. 00:00
5/11 anonim válasza:
Szerintem az is egy kulcsmozzanata a dolognak, hogy nem szabad ténylegesen leszidni, tehát haragudni rá, és a dühödet kifejezni. Nyugodtan és magabiztosan kell a tudtára adnod, hogy amit csinál, az rossz. Nem sokat értek a kutyákhoz, ezt is Cesar Milantől tanultam, de van benne okosság.
2010. dec. 18. 02:42
6/11 anonim válasza:
miből gondolod, hogy egy kutya értelmezni tudja azt ha egy ember idegesen kiabál?
semmi értelme leszidni őket-egy kutya sokkal jobban figyel a szagokra és a testbeszédre (pl. minden ember egyedi szaggal rendelkezik ami tökéletesen jelzi adott pillanatban az ő stabilitását, kiegyensúlyozottságát vagy annak hiányát),
légy nyugodt, magabiztos, következetes és figyelj a testbeszédedre!
2010. dec. 18. 12:33
7/11 anonim válasza:
már hogyne tudná értelmezni nem hülye az! majd gondolod hogy nem veszi észre ha mérgesen üvöltözöl rá? érdekes lenne. én még ezt soha nem tapasztaltam. még a macskám is tudja a nézésemből ha mérges vagyok rá, mert felugrott a konyhapultra. istenem...
2010. dec. 18. 14:04
8/11 anonim válasza:
a szidást természetesen észrevenni észreveszi, csak nem ér semmit sem-annyit vesz le a kutya, hogy ideges vagy, dühös vagy, kiszámíthatattlan, instabil-ergo nem falkavezér
-esetleg félelemből behódol de nem tiszteletből és bizalomból
2010. dec. 18. 18:57
9/11 anonim válasza:
pedig az én kutyám aki 3 hónapos és most tanulja a szobatisztaságot igenis tudja hogy miért leszek mérges. ha bepisil. és ha netán előfurdul(mert még előfordul) akkor csak annyit veszek észre hogy lapít akkor már tudom h bepisilt. és olyankor nagyon sokáig csak valamelyik sarokban szégyelli magát.
2010. dec. 18. 20:41
10/11 anonim válasza:
Az én amstaffom is tudta mikor szobatisztaságra neveltem, hogyha bepi....t akkor az nem jó dolog, én mindig odavittem pl ahol amit csinált legyen bmiről is szó(feldöntött egy vázat stb...) megmutattam neki elmondtam hogy nem szabad kicsit erőteljesebb hangon és érdekes megértette pl másfél hét után már szobatiszta volt...de az is lehet h egy extra intelligens kutyám van..:P
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!