Hogy az istenbe érjem el nála, hogy ne bántsa a macskáimat?! Miatta fognak meghalni!
Már nagyon elegem van belőle...
Amikor kint vagyok, akkor bármit meg tudok csinálni, rápakolom a macskákat, hozzásimítom a fejüket a fejéhez, berakom őket a lábai közé az álla alá, amikor fekszik, stb. És dicsérgetem, jutalmazom, örül a figyelemnek, a kedves szónak, a kajának... Mindig pozitív élménnyel kötöm össze, ha macska van mellette, és ha megszagolja, majd békén hagyja őket.
De amikor bejövök, akkor rájuk támad, megharapja, elkergeti őket!
Teljesen kiszámíthatatlan! :(
Mire kiérek, persze már nem tehetek semmit, mert néhány másodperces egy ilyen támadás. De már ott tartok, hogy a macskáim ebben a r.hadt hidegben sem mernek bejönni hozzánk enni miatta, elüldözi őket innen.
Nem lehet,hogy csak játszani akar velük?
Mennyi idős a kutyus?
2 éves. Érdekes játék, hogy vicsorogva rájuk ront, beléjük harap, és üldözni kezdi őket... :S
Szoktam látni az ablakból...
Ha azon már túl vagytok, hogy megmutattad neki falatokkal, hogy mit szabad a macskákkal csinálni, akkor most mutasd meg, hogy mit nem.
Maradj kint, és hibáztasd be. Ne tartsd magad mellett, ne jutalmazd, várd ki míg rámozdul a macskára, és akkor büntesd meg.
Nem tudom, hogy mennyire erős a kötődés köztetek, de ha erős, akkor én lehet megkísérelnék egy igazi kizárással való ijesztgetést, azaz, hogy nem csak a bandából közösíted ki, de kiteszed a kapun kívülre, jelezvén, hogy erre a viselkedésre itt nálunk nincs igény.
Ha nem vagy benne biztos, hogy ott maradna a kapu előtt, akkor semmiképp se csináld meg!
Esetleg azt lehet még, hogy odakészíted a slagot az ablakba, és amint látod, hogy szivatná a macskát, locsold le. Ilyen hidegben mondjuk kicsit veszélyes, de esetleg használhatsz valami csörgő zörgő tárgyat, amit utánahajítasz az ablakból, hogy legyen valami míg kiérsz büntetni.
Nekem két kutya két macska van és jól megvannak...a kutya nem eszik macskát ..öhm...
Lehet már túl idős a kutyus,hogy hozzászokjon a macskákhoz,ne mtudom ,hogy mióta van nálatok ha pici kora óta ,de egyébkéntis a kinti leszidás segíthet. Amikor elkezdi macerálni a macskákat akkor kell neki eleinte szépen szólni aztán fokozatosan haladn ia büntetéssel.Ne egyből a legkeményebb büntiket alkalmazd,mert lehet arra nincs szükség :D
Hétvégén egy csomót leszek kint. Amennyit csak bírok. Remélem lazul a fegyelem, és kikezd előttem is a macskákkal. De nem vagyok benne biztos.
Az a baj, hogy amikor kisietek az ajtón, elmenekül az udvar másik végébe, és így nem lehet azonnal megbüntetni, kérdés, hogy meddig bírok -10 fokban kint ácsorogni-ücsörögni az udvarban...
Legszívesebben kizárnám egy fél órára, bár nem tudom, hogy reagál rá. Szerintem az a valószínű, hogy eleinte elvan, sétál, szaglászik, aztán majd beül a kapuba, hogy most már jönne be. Akkor is működik, ha eleinte örül a szabadságnak? Egyébként nem kóborolna el az utcából, de körülnézne benne. Az baj? Nem féltem, mert itt elütni nem fogják.
Két hete érkezett hozzánk. Ha ennyi idő alatt nem enyhül a pozitív megerősítésre, akkor már csak a fegyelmezés marad...
De az a veszélyes benne, hogy előttem nem mer rosszat csinálni, illetve elég egy félhangos szó is. Mindig behódol, sokszor lelapul a földre, ha rászólok vagy megindulok felé. Ha túl határozottan indulok meg felé, akkor elfut a hátsóudvarba... Szóval kitér a fegyelmezés elől.
Ilyenkor mit csináljak, mivel próbálkozzak, amikor elfut, elkerül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!