Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Menhely vagy Tenyésztő?

Menhely vagy Tenyésztő?

Figyelt kérdés

Egy Shiba kutya kölyköt szeretnék a jövőben és azt nem tudom ,hogy menhelyről vagy tenyésztőtől vegyem...

Shibát nem igen láttam menhelyek oldalain és én nem keverék akarok...

ötletek?

2010. dec. 15. 20:07
1 2
 1/20 MME ***** válasza:
100%

Attól is függ, mekkora a türelmed kivárni, hogy ilyen kutya kerüljön menhelyre, illetve, hogy kész vagy-e akár 300 km-t is utazni oda miatta.

Ezen kívül, ha úgy állsz hozzá, hogy nem baj, ha esetleg egészségügyi problémája van, mert lelkiismeretesen áldozol rá pénzt és időt. És ha viselkedési zavara van, akkor megküzdesz vele.

Tudod ezért nehéz, lehet, hogy felbukkan 1, 2 vagy 3 ilyen kutya, és te abból vagy kénytelen választani. Rengeteg csodálatos kutya van a menhelyen, de ha ilyen ritka fajtához ragaszkodsz, akkor nem válogathatsz, hogy milyen eügyi és mentális állapotú kutyát akarsz.

Ha ezeket nem vállalod, akkor persze hogy tenyésztő. Ilyen egyszerű a kérdés.

2010. dec. 15. 20:16
 2/20 anonim ***** válasza:
72%
akkor vásárolj egy jó tenyésztőtől...
2010. dec. 15. 20:17
 3/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat .. itt kutatok a neten ,de nem találtam eddig sehol sem :o lehet csak béna vagyok :P tudántok valamilyen shiba tenyésztőt mondani vagy egy jó menhelyet?
2010. dec. 15. 20:24
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
A shibával az a helyzet,hogy nem valószínű,hogy menhelyen találnál.Ha kiállításra szeretnéd vinni,esetleg továbbtenyészteni(nem szaporítani!)stb akkor érdemes valóban tenyésztőtől venned,jó pénzért.Ha viszont családtagnak,hobbikutyusnak kellene,lehet,jobban járnál ha a menhelyeken,és főleg neten nézelődnél-ha fajtatiszta shibát nem is biztos,hogy találsz,hozzá hasonlót vagy annak a keverékét hátha:)
2010. dec. 15. 20:26
 5/20 anonim ***** válasza:
18%
Ha menhelyről hozol kutyát megmentesz egy életet. Ha tenyésztőtől veszel, kidobsz egy zsák pénzt, egy kutyát nem hozol el a menhelyről, viszont menő leszel.
2010. dec. 15. 20:28
 6/20 A kérdező kommentje:
ha lenne biztos vinném versenyekre is :) és nekem a shiba lenne fontos nagyon tetszik a természete, kritikák amiket írnak róla nagyon szimpatikus és szép is,szóval akkor maradok a tenyésztőnél :)
2010. dec. 15. 20:29
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Tenyésztők:

[link]

[link]

Ennyi tenyésztőt találtam, de itt még nézegess:

[link]

Remélem összejön, és lesz egy ilyen kutyád :)

2010. dec. 15. 20:29
 8/20 -Darkcat- ***** válasza:
38%
Lehet hogy tetszik a Shiba, na de gondolj bele: a menhelyen rengeteg kutya van, és meg is éri őket elvinni. Az nem baj ha nem tiszta faj, viszont mindig különlegesebb lesz egy tiszta fajnál a kevert, ugyanis minden kutyafajnak megvan a maga eleganciája-vidám, nemes, agresszív, stb. A kevertek meg nem ragaszkodnak a faj stílusához: ahány kevert, annyi stílus, és az is folyton változó. A másik dolog meg, hogy lehet hogyha a tenyészőt választod, viszont a menhelyen néha több a kutya mint a megengedett, ezért elaltatnak igazán gyönyörű és egyedi példányokat(nagy kár). És ne feledd: nem az a lényeg, hogy a kutya hogy néz ki, hanem hogy mennyire hűséges, lelkes, jó, igazi barát. És ezt csak a menhelyi kutyák tudják igazán, mi a szeretet. (de azért vigyázz! Mielőtt elvinnéd a kutyát, tölts el vele legalább fél órát, hogy egy kicsit kiismerd!)
2010. dec. 15. 21:04
 9/20 A kérdező kommentje:
rendben megfontolom köszönöm a válaszokat :)
2010. dec. 15. 21:21
 10/20 A kérdező kommentje:
de aza gond h a linkek nem működnek :S
2010. dec. 15. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!