Kiskutyám állandóan vakarózik és korpás a szőre. Szerintetek?
Nekünk is volt ilyen, faroktájon, épp külföldön voltunk, és nem akartam állatorvoshoz rohanni, mert ott aztán tényleg drága. Utánaolvastam, a gomba esélyes volt, és azt gyakran kezelik humán Nizorallal. Én megkockáztattam, és megfürdettem vele, szinte azonnal látszott a javulás, és utána még talán kétszer megfürdettem vele, és elmúlt.
De ez is csak egy tipp, és előfordulhat, hogy allergiás a Nizoralra, tehát kockázatos próbálgatni. Ha nem franciául kellett volna tárgyalnom egy méregdrága állatorvossal, akkor én is inkább orvoshoz vittem volna.
A bőrkaparék a legbiztosabb. De ez a korpa és viszketés tipikus tünete a gombának, csak éppen nem minden gomba ellenes cucc jó mindenféle gombára. Tehát ne kísérletezz ha nem muszáj!
Nekünk ugyanez, volt 3 hónaposan, korpás vakaródzás. Mi mivel mindent kizártunk, azt mondta a doki, hogyha esetleg nálatok van állandó fekhelye a kutyusotoknak, amit természetesen mostok, lehet, hogy arra allergiás, vagy esetleg az öblítőre, nekünk végül nem tudjuk mi lehetett a problémája, mivel egyszerre változtattunk öblítőt, és megfürdettük egy samponnal amit az orvos direkt erre adott, és még ez előtt kapott bolha,kullancs irtót is.
Remélem segítettem. :)
gombás fertőzés + stafilococcus
az én kutyusomnak is most volt ugyanilyen tünetei voltak, elvittük állatorvoshoz, vett tőle hám és szőr mintát, majd mikor megkaptuk az eredményeket írt fel antibiotikumot és még valamit, de arra már nem emlékszem hogy mi volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!