A 3 hónapos námetjuhász kiskutyám elég gyakran kergeti a farkát, miért?
Az hogy rágja a pórázt nem lehet kifogás a sétáltatás ellen. Ráadásul 3 hónapos, ezt simán meg tudod tanítani neki, hogy pórázt rágcsálni nem olyan jó muri.
A séta gyakorisága hát... Mi minden nap visszük őket. Nagyon élvezik és igénylik(pedig közük nincs a munkakutyákhoz) úgyhogy én amellett szavazok, hogyha van időd és lehetőséged, akkor lehetőleg minden nap vidd el.
Jah, 14:44-es vagyok megint.
Póráz rágás. Le fog róla szokni. Egyenlőre azért csinálja mert ilyenkor már domináns viselkedést szeretne mutatni feléd. Ha meg nem akar menni, akkor csalogasd jutifalival. :)
Mondjuk nekem nem volt ilyen gondom, ahogy ráraktam a pórázt és kivittem már ment is mint a villám. :) Egyáltalán nem kellett motiválni a sétát illetően. :D Viszont az enyém is rágta a pórázt, rászóltam és abba hagyta, azóta nem is csinálja. :)
A sétát mindenképp javaslom, szerintem kiegyensúlyozottabbá fog válni a kutyád.
Az pedig, hogy kergeti a farkát, tényleg valami lelki problémára utal, és ezt nem játékból csinálják a kutyák.
Azt is hallottam hogy ez németjuhászoknál eléggé gyakori, s hogy akár betegségekre is utalhat. Sztem beviszem az állatorvosához is biztos ami biztos.
A póráz rágásáról pedig megpróbálom énis leszoktatni. Direkt fémet vettem s nem bőrt h ne szeresse rágni de ugylátom h neki mindegy:D
Köszönöm a válaszokat!
Én nem keresnék sem betegséget, sem örökletes idegrendszeri problémát, amíg nincs napi szinten sétáltatva. Ha a napi sétáltatás mellett is csinálja, max akkor.
A másfél órás foglalkozásban mi van? Olyankor mit csináltok?
Épp most keresnek az etológusok az OCD vizsgálatára önkét jelentkező alanyokat. Szerintem érdemes lenne jelentkeznetek! Innen letölthető hozzá a kérdőív is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!