A szukátok vagy a kanotok a dominánsabb?
Figyelt kérdés
December végén, jön egy amstaff baba a családba. Van egy szukám, és kan staff lesz mellé. Melyikük lesz a dominánsabb?A kanok szoktak behódolni a szukáknak igaz? vagy lehet ez fordítva is?és ha a kan lesz a dominánsabb kettejük közül, okozhat köztük ez gondokat?előre is köszi a válaszokat.2010. dec. 12. 09:18
1/8 anonim válasza:
Nekem az a tapasztalatom, hogy mindig a szuka a góré:))))
2/8 anonim válasza:
Nekem is az a tapasztalatom, hogy a szukáknak behódolnak a kanok.
Igaz, hogy nekem egyedüli kutya a szuka amstaffom, de mikor találkozott egy kan amstaffal, az behódolt neki.
3/8 anonim válasza:
Ez kutyafüggő. Igazad van,általában a szukák szoktak dominánsabbak lenni.
4/8 A kérdező kommentje:
köszi remélem így lesz:) és ugye még viszonylag pici amikor idekerül ( 8 hetes). A szukától fog tanulni?Tehát úgyértem , hogy ha a kicsi rosszalkodik,a szuka helyre fogja tenni?és így az alap viselkedési szabályokat elsajátítja a szukától? persze tudom , hogy utána is kell nevelni a staffot , de itt a nagyon alap dolgokra gondolok elsősorban.
2010. dec. 12. 09:27
5/8 anonim válasza:
Második válaszoló vagyok.
Igen, fog tanulni a szukától. Az "ül" és az egyéb parancsokat is el fogja tőle lesni. Tapasztalat. :)
Az enyém például 7 hónaposan egy másik kutyától leste el, hogyan is kell "normálisan" sétálni egy pórázon. :)
Azt nem tudom, hogy a szuka "rendre utasítja-e", de nevelgetni fogja nagy valószínűséggel.
6/8 anonim válasza:
Minden szukában benne van az anyai ösztön (még egy kanban is az apai) ha kölyök kutya van a háznál. :) Biztos néha rendre fogja utasítani, ami nem baj, mert megtanulja mit szabad és mit nem. :)
7/8 anonim válasza:
Nálunk is a szuka a dominánsabb.
8/8 anonim válasza:
Nekem a kan volt meg elöbb. A szuka négy hónaposan került hozzám.
A kan szépen nevelgette az alap dolgokra. ( evésnél nem háborgatjuk a másikat ).
Alapjáraton a kan a domináns köztük. Kivéve tüzelésnél. Akkor a szuka dirigál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!