Miért "tukmáljátok" rá minden kérdezőre a kutyaiskolát?
Mert sokan rászorulnak valakinek az irányítására.
Például, ha te nagyon értesz a kutyázáshoz, akkor segíthetnél rajtuk te is ingyen, én is teszek valamit az ügy érdekében, ha nem is, mint "kiképző", de a problémás kutyákat szívsen elvállalom, hogy legyen egy hely, ahol megnyílhatnak, és új életet kezdhessenek.
Egy kiképzőnek sokkal több a tapasztalata, mint bármelyik kutyatartónak. Sok kutyatartónak pedig nulla a tapasztalata, és ha ismernek is jó módszereket, nem tudják jól alkalmazni. Tehát azért ajánljuk, mert van rá igény.
Vannak olcsó helyek is csak keresni kell. ;)
Sok dolgot nem lehet könyvekből vagy szakember személyes segítsége nélkül megtanulni ill. problémákat kezelni. Ezért. Én a magam részéről elsősorban nem az ül-fekszik megtanítása miatt szoktam ajánlani, hiszen ez nem nagy kunszt. Inkább a szocializáció miatt, és azért, mert problémás kutyákkal az emberek jó része nem boldogul egyedül, csupán könyvek alapján. Meg azért, mert a kutya veszélyes üzem lehet. Láttam már olyat persze, hogy valaki könyvből meg tudta oldani a problémáját a kutyájával, de ez a ritkább, 20-ból egynek sikerül szakember segítsége nélkül.
Segítséget kérni nem szégyen, ellenben hagyni a problémákat megoldatlanul, véleményem szerint az igen, szégyen.
És én is jártam a kutyáimmal és mai napig nem restellem fölhívni a kiképzőt, ha elakadok vagy valami nem sikerül vagy probléma akad.
Problémakezelő foglalkozás nem kerül havi 40 ezerbe. És problémás kutyákkal általában nem tanfolyamokra kell járni, mert itt a feladat nem az, hogy megtanítsam a kutyát parancsoknak engedelmeskedni, hanem a kapcsolatok rendbetételéről van szó, amit speciális foglalkozások keretében csinálnak, nem ülni-feküdni tanítják őket.
Én szívesen eljárnék az enyémmel, de a környékünkön nincsen, meg ha lenne is biztosan nem tudnám megfizetni.
Valószínüleg azok tanácsolják akik abból indulnak ki, hogy milyen a saját helyzetük. Nem engedheti meg magának mindenki, de attól még lehet jó gazdi az is, aki nem jár kutyasuliba az ebével.
Érdekes,én leszázalékolt vagyok,minimálbér alatti jövedelemmel,mégis meg tudtam oldani a kutyasulit.
Pl.úgy,hogy nemt tanfolyamra íratkoztam be,csak egy-egy órát vettünk,mikor volt pénzem,és ez is jó volt.A tanfolyamok tényleg nagyon drágák.
Egyébként pont azért löknek sintértelepre vagy ölnek meg viselkedési problémás kutyák tucatjait,mert nem veszik a fáradságot a kutyasulira a kedves "gazdik".Olcsóbb és kényelmesebb a problémás kutyától megszabadulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!