Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kifogtam egy nagyon furi...

Kifogtam egy nagyon furi kutyát, a menhely jól átvágott, mert nem könnyítette meg a dolgomat. Hogy legyen tovább?

Figyelt kérdés

Agyon ajnározták a kutyát, de nem engedték, hogy kihozzam sétálni, teszteljem, stb., és be se mehettem hozzá.

Annyit tudtam csinálni, hogy gyakran elmentem megnézni. Így meg nem sokat láttam belőle, mert a többiek elnyomták, ő meg két méterrel mögöttük nézegette a látogatókat.

Egyből rávágták, hogy nagyon nyugodt és higgadt kutya, ezért nem megy oda és tolakszik át közöttük. Egy héten át csupa szép dolgokat állítottak róla, például, hogy gyönyörűen sétál, gyerekek szokták sétáltatni, és semmi gond nem lesz vele, stb.

Kiderült, hogy alig ismeri a pórázt, jó, ha egyszer kivitték sétálni (erről egy dolgozó tájékoztatott, mikor már megvolt a szerződés, de még aznap meg is tapasztalhattam), félelmében agresszív, és ráadásul nem bírja a macskáimat. A másik kutyám játékra hívására sem reagál, vagy pedig odakap.

Van valakinek terve, hogy hogy kezeljem ki ezekből?

Kutyasuli csak tavasszal lesz...

2010. dec. 8. 16:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Csak a türelem segíthet. Gondold el sok kutya között szegény azt sem tudta merre hány méter. Kicsöppent egy szintén idegen körülménybe, ahol még ráadásul macskoszok is vannak. Vagy visszaviszed, vagy próbálkozol.
2010. dec. 8. 16:56
 2/18 anonim ***** válasza:
97%
szerintem ne csodálkozz rajta, ott egy helyen volt x ideje, nálad tt van egy hete... Várd meg még lenyugszik, ne csodálkozz hogy agresszív, később nem lesz az, meg kell szoknia az uj környezetét. Jusson eszedbe hogy megmentetted, és meglátod idővel csodás kiskutya lesz belőle. Nem csodálom hogy nem játszik, hisz eddig egy kis helyre volt bezárva, semmi inger nem érte. Hagyd kibontakozni, 4-5 napig hozzá se szólj, majdutána jöhet a tanítás.
2010. dec. 8. 16:58
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Idő kell míg hozzád szokik. Addig is a lehető legjobban szocializáld, hogy minél könnyebb legyen a kutyaiskolában. Töltsél vele sok időt, foglalkozz vele. Szoktasd magadhoz és pórázhoz, hisz ez elengedhetetlen majd az iskolában. És jó volna ha pár kutyával is találkozna majd. Persze ezeket ilyen sorrendben csináld.
2010. dec. 8. 16:59
 4/18 A kérdező kommentje:

Csak kínos, hogy az utcán leáll megmorogni és megugatni az embereket, és sok kutyánál is ezt csinálja.

A macskákban meg az a rossz, hogy elfutnak, ezzel már meg is tanulta, hogy megéri rájuk támadni.

2010. dec. 8. 17:31
 5/18 A kérdező kommentje:

Van valami módszer arra, hogy macskákhoz szocializáljam?

Milyen módszerrel tudnék javítani a kapcsolatán a másik kutyámmal? (Ő jó fej az újjal, rajta nem múlik, de az új sehogy sem engedi magához, nem nyílik meg, ha teheti, rá se néz, észre sem veszi, csak ha próbál közeledni hozzá a másik, akkor néha odakap.)

És hogy oldjam a szorongását az idegenekkel szemben, ha azok nem jönnek oda barátkozni?

2010. dec. 8. 17:44
 6/18 A kérdező kommentje:

Valakinek van ötlete?

Már attól tartok, hogy szüleim visszavitetik a menhelyre...

2010. dec. 8. 18:03
 7/18 anonim ***** válasza:
90%
2010. dec. 9. 22:23
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Melyik menhely volt,ha szabad kérdeznem?
2010. dec. 11. 18:52
 9/18 A kérdező kommentje:
Az egyik Herosz.
2010. dec. 11. 19:02
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

valamiért nem lepődtem meg a válaszon...

Van örökbefogadási szerződés? ebben benne van a 2 hét próbaidő elvileg kötelesek visszavenni ha probléma van.

Persze senki sem tesz szívesen ilyet, de ha tényleg ennyire problémás, bántja a többi állatot és úgy érzed nem birkózol meg vele akkor nem szabad erőltetni, a kutya érezni fogja a feszültséget és nem hogy javulni nem fog de leginkább csak romlani...

2010. dec. 11. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!