Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A hungarocell és a nikecell...

A hungarocell és a nikecell NEM szigetel?!

Figyelt kérdés

Ezt most olvastam. Az én most épülő kutyaházam 5 centis hungarocellel van szigetelve... Új kutyám van, aki tegnap érkezett hozzánk, rövid szőrű, és kell neki a meleg menedék.

Itt a link a cikkhez:

[link]

2010. dec. 7. 18:54
 1/10 Tinker Bell ***** válasza:

Emiatt ne aggódj! Nem olvastam el a cikket, de tapasztalatból beszélek, mert nálunk a kutyáknak és a macskáknak a háza is hungarocellel van kibélelve minden irányból. Mindig ott ülnek, mert jó meleg illetve tartja a meleget!

Úgyhogy emiatt ne légy kétségbeesve!

=o)

2010. dec. 7. 19:02
 2/10 A kérdező kommentje:
De a te kutyáid is rövid szőrűek? Mert akkor megnyugodtam. Nekem az gyanús, hogy akkor miért nem írják oda, hogy mivel lehetne szigetelni ezek helyett? Nagyon nem értem ezt... Mégis mivel?
2010. dec. 7. 19:09
 3/10 anonim ***** válasza:
a családi házakhoz gyártott hőszigetelő lappal (polisztirol lemez), min. 5cm vastaggal, de létezik 12 cm. vastag is! vagy min. 5 cm. vastag ásványgyapot szigetelő paplannal szigetelj, a padló alatt és a mennyezet felett is!. Természetesen belülről is! és kívülről is be kell borítani a hőszigetelést pl. OSB vagy rétegelt lemez lapokkal!
2010. dec. 7. 19:12
 4/10 Tinker Bell ***** válasza:
Mi számít rövid szőrnek? Milyen fajta kutyád van? Az enyémek kis keverékek, olyan 3-4 cm hosszú szőrük van.
2010. dec. 7. 19:13
 5/10 A kérdező kommentje:
De már egy hete megvettünk mindent, a hungarocellt is... nem tudunk új alapanyagot venni, mert akkor máshonnan kell visszafogni pénzt. Akkor nem bízhatok a hungarocellben?
2010. dec. 7. 19:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Kis keverék, 15 kilós. Neki olyan 2-3 centis szőre van.
2010. dec. 7. 19:16
 7/10 anonim ***** válasza:

Ez így ahogy a cikk írja, valóban hülyeség. Bár a nikecell valóban nem légáteresztő, de a kutyaházon ott az ajtó, szerintem az éppen elég, fura lenne ha hermetikusan lezárná a házat (viszont a szél nem járja át, tehát emiatt tökéletes). Az sem igaz, hogy nem keverendő a dryvit rendszerrel, hiszen ugyan az az EPS (polisztirol), csak más cég gyártja. Teljesen jó lesz a kutyádnak.

Szigetelni egyébként a jóval drágább kőzetgyapottal lehet még, de ahhoz meg fólia kell, mivel légáteresztő, egy szélben semmit sem érne magában.

A tájolásra viszont figyelj, ne észak felé nézzen az ajtó.

2010. dec. 7. 19:19
 8/10 A kérdező kommentje:

Na hát, köszönöm a választ mindenkinek!

Akkor elégedett lesz a szigeteléssel a kutya :-)

2010. dec. 7. 19:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez a cikk marhaság. :) Nagyon jó lesz a hungarocell. "Hermetikusan lezárja", hogyne! Az ajtón keresztül szellőzik amennyire kell, még akkor is ha hőfüggönyt teszel rá! Tapasztalatból mondom. Én is 3 rétegű kutyaházat építettem, belül OSB, kívül lambéria, közte nikecell, az ajtón pedig hőfüggöny.

Egyébként ha alaposan megnézed a belinkelt cikket, akkor rájössz, hogy az egész nem más, mint egy jól irányzott reklám. Ott az alján a link.

2010. dec. 7. 21:30
 10/10 A kérdező kommentje:
Én is úgy tudtam. Nekünk a házunk is úgy van szigetelve, és például penészedés sohasem történt.
2010. dec. 9. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!