Egy 9 hetes boxer kiskutyát lehet már otthon hagyni egyedül?
Nem tudom jó ötlet-e ilyen életvitel mellett kölyökkutyát vállalni. Azt tudni kell, hogyha azt akarod, hogy szobatiszta legyen minimum 1-2 óránként le kell vinni, különben nagyon meg fogsz vele szenvedni később. A kiskutya rombolni fog a lakásban foglalkozás híján, főleg, hogy egy boxerről beszélünk. Nem kis mozgásigényű fajtát választottál, napi több órás intenzív mozgásra van szüksége ahhoz, hogy jól érezze magát.
Szerintem most gondold meg, hogy tudod-e vállalni, mert még kölyök, könnyen találnál neki olyan gazdát, aki jobban ki tudná elégíteni az igényeit. Mert ennyi egyedüllét egyáltalán nem tenne jót neki, se ő se te nem fogjátok jól érezni magatokat így.
Mi az utcán találtunk egy három hetes kutyust tavaly a mínusz 20 fokban. A gyerekek nyolctól háromig suliban, mi a férjemmel tíztől ötig munkában. Kivettem egy egy hét szabit, meg a férjem is, és ezután fölutazott a mama vidékről egy hétre, és cumisüvegből szoptattuk a kutyust, majd lassan átszoktattuk tápra. Utána a kettővel alattunk lakó öreg, egyedül élő szomszéd nénit kértük meg, hogy egyszer délelőtt, egyszer délután nézzen rá az ebre, délben meg valaki mindig hazaugrott egy órára, a gyerekek meg nem maradtak napköziben, hanem hazajöttek egy órakor. Adtunk a néninek egy szóló ajtókulcsot, és elmondtuk neki, hogy mit-hogyan, és havonta fizettünk neki egy ezrest, csak hogy ne legyen mégsem kihasználás.
A negyedig hónapra tökéletesen elvolt egyedül, nem csinált soha semmi kárt. (Bár a néni annyira megszerette, hogy még sokáig feljárt hozzá).
Szerintem ha beszélsz egy megbízható öreggel, akinek semi dolga nincsen, szívesen vállalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!