Mi a teendő, ha egy ingerült, nagy testű kutyával találom szemben magam. Hogyan védjem meg magam, és mit (vagy mit ne) csináljak?
Hali.
Azt hallottam, hogy ilyenkor határozottnak kell lenni és nem szabad a kutya szemébe nézni, meg kimutatni a félelmet. De nem tudom, hogy ez működne-e, meg hogy utána mit csinálnék...
Tehát mi a teendő, ha egy kóbor kutyával találom szemben magam, aki olyan állapotban van, hogy bármikor nekem eshet és megharaphat?
Köszönöm előre. (Egyébként 14 éves vagyok és fiú, ezért nincs tapasztalatom erről. :D)
Nem kell félni a kóborkutyáktól hiszen a legtöbb kóborkutya valamelyik háztól szökött el.
Ilyenkor a kutyák nem érzik magukat otthon és nem bántanak.
Van többféle módszer pl.: telefonra magas frekvenciájú hang, nyomd le a nyakát a földre a lábaddal(én ezt veszett rókával csináltam) vagy még azt is csinálhatod hogy próbálod a hasát rúgni vagy még az előző kommentekben írták hogy emeld fel a kutyát a farkán fogva vagyis a hátsó részét.
Amikor kicsi voltam,megtámadott egy kuvasz!Letépte rólam a nadrágot.Volt nem is olyan messze egy nő,aki nem segitett volna,csak onnan visongott,hogy ne pánikoljak!Hát köszi!Mivel akkoriban nem edzettem,nem volt bennem túl sok erő,de azért rugdostam a dögöt!Aztán sikerült a fejét megrugnom,és leakadt rólam!
Annyi a lényeg,hogy tényleg ne pánikolj,ne vositozz!Határozottan üvölts rá,próbáld elzavarni!Ha ez sem segit,rugd fejbe!Nem tul állatbarát dolog,de inkább ez,minthogy életed végéig a hegeket nézd a testeden!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!