Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a teendő, ha egy ingerült,...

Mi a teendő, ha egy ingerült, nagy testű kutyával találom szemben magam. Hogyan védjem meg magam, és mit (vagy mit ne) csináljak?

Figyelt kérdés

Hali.

Azt hallottam, hogy ilyenkor határozottnak kell lenni és nem szabad a kutya szemébe nézni, meg kimutatni a félelmet. De nem tudom, hogy ez működne-e, meg hogy utána mit csinálnék...

Tehát mi a teendő, ha egy kóbor kutyával találom szemben magam, aki olyan állapotban van, hogy bármikor nekem eshet és megharaphat?

Köszönöm előre. (Egyébként 14 éves vagyok és fiú, ezért nincs tapasztalatom erről. :D)

2010. dec. 2. 22:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
utolsó válasz adó:na ez szép volt történet igazad van 1 kutya kobor akkor támad vadászösztön miadt ha meg akarja védeni magát éhes, ha izzadsz vagy nem vagy nyugodt meg hangosan szol a füllhalgato az mp3 és az mp4-gyeden akkor agreszivak lesznek ha nyugodt vagy nem szerzel tudomást a kutyárol meg etetedet a maradékodal megbékél szeretni követni fog haza
2010. dec. 3. 13:18
 12/18 anonim ***** válasza:
2010. dec. 5. 17:58
 13/18 anonim válasza:

Nem kell félni a kóborkutyáktól hiszen a legtöbb kóborkutya valamelyik háztól szökött el.

Ilyenkor a kutyák nem érzik magukat otthon és nem bántanak.

Van többféle módszer pl.: telefonra magas frekvenciájú hang, nyomd le a nyakát a földre a lábaddal(én ezt veszett rókával csináltam) vagy még azt is csinálhatod hogy próbálod a hasát rúgni vagy még az előző kommentekben írták hogy emeld fel a kutyát a farkán fogva vagyis a hátsó részét.

2010. dec. 5. 18:56
 14/18 anonim ***** válasza:
Méééésssz haza! Jó erélyesen és határozottan. Ezt még Bulgáriában is megértette a kóbor kutya és eliszkolt.
2010. dec. 5. 21:05
 15/18 anonim ***** válasza:
89%
Egy nagy falka kóbor kutya, a vezér egy korcs földszintes eb támadott a falutól messzebb, a turistaútnál, nem zárt területen. A többi eb ez erélyes fellépésre visszahúzódott, ez futott tovább és bele akart harapni a bokámba. És mi használt? A táskából elővett dezodor! Ráfújtam, de már a láttára is menekült, ismerte a dög a gázsprét! Rz ugyan csak dezodor volt, de hasonlított arra.
2010. dec. 5. 21:11
 16/18 anonim ***** válasza:
nem olvastam olyat akivel ne értenék egyet. Figyeld hogy mi a kutya reakciója a feltűnésedre. Ha nem agresszív, te se legyél, légy nyugodt. Ha az út túloldalán van, vagy legalábbis 6-7 méternél távolabb, sétálj tovább. Ha közel van, kerüld el nyugodt léptekkel. Ha agresszív, légy te is az: a szemébe ilyenkor se nézz (az azt jelenti hogy kész vagy verekedni), de húzd ki magad(egyenes hát, felszegett fej, lábak közepes terpeszben, váll megfeszít: minden amitől nagynak és erősnek tűnsz), keményen ordíts rá. Hadonászhatsz azzal ami a kezed ügyébe kerül, iskolatáskával, bottal(ettől a legtöbb kutya nagyon is fél).
2010. dec. 5. 22:44
 17/18 Beatrix17 ***** válasza:

Amikor kicsi voltam,megtámadott egy kuvasz!Letépte rólam a nadrágot.Volt nem is olyan messze egy nő,aki nem segitett volna,csak onnan visongott,hogy ne pánikoljak!Hát köszi!Mivel akkoriban nem edzettem,nem volt bennem túl sok erő,de azért rugdostam a dögöt!Aztán sikerült a fejét megrugnom,és leakadt rólam!

Annyi a lényeg,hogy tényleg ne pánikolj,ne vositozz!Határozottan üvölts rá,próbáld elzavarni!Ha ez sem segit,rugd fejbe!Nem tul állatbarát dolog,de inkább ez,minthogy életed végéig a hegeket nézd a testeden!!

2010. dec. 6. 10:07
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2010. dec. 6. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!