Mi a teendő, ha egy ingerült, nagy testű kutyával találom szemben magam. Hogyan védjem meg magam, és mit (vagy mit ne) csináljak?
Hali.
Azt hallottam, hogy ilyenkor határozottnak kell lenni és nem szabad a kutya szemébe nézni, meg kimutatni a félelmet. De nem tudom, hogy ez működne-e, meg hogy utána mit csinálnék...
Tehát mi a teendő, ha egy kóbor kutyával találom szemben magam, aki olyan állapotban van, hogy bármikor nekem eshet és megharaphat?
Köszönöm előre. (Egyébként 14 éves vagyok és fiú, ezért nincs tapasztalatom erről. :D)
Egy db kóbor kutya önmagában a legritkább esetben harapós. Nincs oka, hogy rád támadjon, hiszen gyorsabb nálad, és mivel nincs megkötve, bezárva, el tud menekülni.
ha mégis úgy érzed, hogymegtámadna. akkor ne fordíts neki hátat, ne fuss el, de ne is fordult szembe vele és semmiképpen ne nézz a szemébe. Oldalazva, nagyon lassan távolodj el.
Ha megtámadott, ahkkor kuporodj le, gömböolyödj össze, és a kezeddel védd a fejedet, arcodat. de mint mondtam, ez nagyon nem valószínű. A kutyák ha támadnak, akkor csoportosan teszik. Magányos kutya csak a területét védve támad, vagy ha úgy érzi, hogy sarokba van szorítva. Szóval ne mássz át a szomszéd kerítésén, és ennyi. :-)
Épp most lógtak be a kertembe a szomszéd kóborló nagytestű kutyái,egy kan és egy vemhes szuka,kb.roti méretűek.Épp készültem kiengedni az én kutyámat éjjeli pisilésre,szerencsére előbb mindig körülnézek a kertben.A kóborlók ugyanis kutyára támadnak.Hiába felnőtt bullterrier az enyém,nem sok esélye lett volna két roti méretű kutyával szemben.
Kimentem,leüvöltöttem a hajukat és eltűntek vita nélkül.
egyszer a szomszédomék elutaztak és rámbízták a gyönyörű dalmatájukat.
elvittem sétálni.
hát nem pont akkor volt nyitva egy másik szomszéd kapuja, ahol egy ritka agresszív és vad németjuhász lakott?...
de.
azonnal átfutott az úton és ránk támadt, egyből a kutyát marta, erre én hangosan ráüvöltöttem és az oldalába rúgtam...
tudom, hogy ez nem szép dolog, de... nem tudtam mást tenni...
majd a dalmata elé álltam és szó szerint mint egy idegbeteg üvöltöttem a németjuhásszal, és tettem két lépést felé...
ettől berezelt és elment...
egyszer az apukám azt mondta, ha félsz az állattól, azt megérzi...
és igaza volt. legyél határozott, félelmetes...
egyébként ha minden kötél szakad, a kutyafélék orra a legérzékenyebb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!