Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy borderem és póráz...

Van egy borderem és póráz nélkül érdemes e ilyen korban sétáltatni?

Figyelt kérdés
az a helyzet hogy még nem próbáltam és behívni is betudom 9 hónapos csak nem merem mert félek hogy elszalad amugy nem vagyok béna mert tanítom és a mozgás igényét is úgy gondolom ki tudom elégíteni mert mezőn szoktam elengedni Bordányban lakom szeged mellet és más trükköre is meg van már tanítva . Szerintetek elkezdjem? ,és még attól félek ha meglát egy macskát akk utána megy.
2010. dec. 2. 14:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem amíg nem vagy biztos a dolgodban ne engedd el. Vagy megbízol a kutyádban és elengeded. Te döntöd el.

De csinálhatod azt is, hogy veszel vagy csinálsz magadnak egy hosszú futtató pórázt 10-15-20 méterest amennyi tetszik rárakod és elengeded úgy, hogy húzza maga után. Ha túl messzire megy és nem jön vissza mikor szólsz neki akkor rálépsz a pórázra amit húz maga után rászólsz, hogy állj! és úgy behívod. Meg ha netán meglógna a kutya és versenyt kell vele futnod akkor is gyorsabban el tudod kapni ha rajta van a póráz.

Hol akarod elengedni amúgy?

2010. dec. 2. 14:19
 2/6 A kérdező kommentje:
a mezőn el szoktam engedni csak nem akarom mert egyszer majdnem az életébe került . be volt csepegtetve kullancs ellen de ugyis belement rengeteg egy nap vagy 5öt ki szedtünk bell most jó mert ritkán viszem mezőre de ha meg futok mellete pórázzal akkor meg elkezdi harapdálni a pórázt:(
2010. dec. 2. 14:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Már egyszer írtam neked, hogy teljesen mindegy mennyire szófogadó, mert az utcán tilos elengedni. Megbüntetnek érte. 30 ezer forint helyszíni bírság. Kell ez neked?
2010. dec. 2. 16:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Bocsi, de el kéne szerintem olvasnod, hogy a cseppeknek hogyan működik a hatása... Ugyanúgy bele fog menni a kullancs, csak mielőtt még vissza tudná a váladékot köpni az állatba, elpusztul, majd elszárad és kiesik a kutyádból. Ez nem kerül az életébe.

A póráz nélküli séta pedig nem korfüggő! Ha nem tuti a behívása, akkor út mellett persze ne engedd el, de biztosítani kell számára a mozgáslehetőséget, ami nem kevés ennél a fajtánál. Menj ki vele a mezőre nyugodtan. Ha be van csepegtetve, nem fog meghalni. Persze mindig marad esély, hogy beteg legyen a kullancstól, de a csepp mellett minimális ennek a lehetősége. Viszont olvass utána a babzéiának és a lyme kórnak, ha mégis baj van, azonnal felismerd a tüneteket és rohanhass vele orvoshoz. De ettől való félelem miatt, ha amúgy védekezel a kullancs ellen, nem menni sétálni, ostobaság. Egy ilyen kutyának nem elég a kert és a pórázas séta, ezt értsd meg. Út mellett ne próbálkozz, vidd ki minden nap a kutyádat a rétre, ott engedd el és mozgasd le. Ha pedig a cseppet kevésnek érzed, tegyél rá nyakörvet is (pl. scalibor, kiltix), a csepp+nyakörv kombináció már elég jó védekezés.

2010. dec. 2. 16:24
 5/6 capsread ***** válasza:

Ha úgy állsz hozzá, hogy jaj, félek, hogy elszalad a kutyám, az első adandó alkalommal el is fog, mert ez ragad át rá. Úgy kell hozzáállni, hogy nekem okos a kutyám, vissza fog jönni (de azért kaját, egy csipogós labdát, amit szeret).

Amit te elhiszel, hogy a kutyád meg tud csinálni, vagy épp hogy nem fogja megcsinálni, az úgy is lesz. Legyen önbizalmad, legyél magabiztos!

Előbb-utóbb úgy is el kell majd engedd.

Sok sikert!

2010. dec. 2. 17:38
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi
2010. dec. 2. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!