Mindig ki tudsz fizetni (gond nélkül) egy állatorvosi kezelést vagy volt, hogy anyagi okok miatt nem kezeltetted a kutyádat?
Szerencsére még nem volt olyan, hogy komolyabb ellátásra szorult volna. Remélem nem is lesz.
Kisebb ügyek persze már voltak, megfázás meg ilyesmik de az olyan 5 ezer forintig terjedő szóval nem nagy összeg.
De én direkt gyűjtögetek pénzt erre a célra, ne váratlanul érjen. Persze ha úgy van, hogy műteni kell és nincs elég pénzem akkor kölcsön kérek rá. Inkább mint hogy ne kezeltessem a kutyát. De egyébként az állatorvossal is egész jóban vagyunk. Szerintem megengedné, hogy két részletben fizessem ki a műtét árát.
Egyszer "mázlim" volt. Egy kutya átharapta az enyém torkát, és ez több, mint 90 ezer forintomba került. A szerencse ebben az volt, hogy azelőtt egy hónappal ballagtam gimnáziumból, és így a ballagási pénz pont fedezte a költségeket. És ami a lényeg, meg tudták menteni :) Pedig azt hittem, már csak eltemetni hozom haza.
De mivel nem vagyunk tehetősek, nem egyszer kértem már csekket, a lényeg, hogy mindig össze tudom szorítani rá a pénzt valahogy. Tehát egyáltalán nincs úgy, hogy készenlétben áll a pénztárcánk az ilyenekre, de ezért még sohase mondtunk le kezelést, receptkiváltást, stb. Szerintem azok a kutyatartók vannak kisebbségben, akiknek nincsenek anyagi gondjaik, és valószínűleg nem vagyok egyedül vele, hogy néha egy hónapig szigorú megszorításokat kell tenni, hogy kifizessünk egy kórházi számlát.
Olyan sajnos már volt, hogy több napig kellett várnunk, mire sikerült autót szerezni, hogy eljussunk a kórházba, de ezek nem voltak sürgős esetek.
Egyébként a szegénység kerül a legtöbbe. Amikor a torokharapást megkapta a kutyám, akkor azonnal kellett volna indulni, de nem tudtunk előteremteni senkit, akivel elvihettük volna, úgyhogy a kórházi autó jött ki érte. 17 ezer forintot kértek el a szállításért. Hál' istennek már van egy kutyabolond ismerősöm, aki rendelkezik kocsival, és nem szorulok rá erre, mert ez enyhén pofátlanság volt (20 km-t kellett megtenniük).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!