Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen módszerekkel fegyelmezi...

Milyen módszerekkel fegyelmezitek a kutyáitokat? Előfordul, hogy odacsaptok neki?

Figyelt kérdés
2010. nov. 30. 10:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Én is! Attól még lehet vele ütni! Mondjuk a pulin biztosan fog a bunda.
2010. nov. 30. 13:39
 12/18 anonim ***** válasza:
nekem egy 3 honapos beagelem van nagyon makacs es neha bizony racsapok a popsijara nem erossen csak hogy tudja hogy rosszat csinalt. ez csak abban az esetben ha a Fujj szora nem halgat ez a tiltoszavunk ha a fenekcsapasra se hallgat akkor megharapom a boret picit utanna aztan mar tudja hogy itt nagy a baj...a borharapasra ritkan kerul sor a popsicsapasra altalaban akkor mikor eszunk es mind szokdosik fel ala maskepp csak szidas
2010. nov. 30. 14:25
 13/18 anonim ***** válasza:

Szóval, aztán megindulok felé, ha nem hallgat rá. Akkor tudja, hogy most már tényleg ideje abbahagyni a hülyeséget.

Nem sokszor fordult elő eddig, hogy kikapott.

Kétszer szökésen kaptam kisebb korában, akkor a bőrénél ráztam meg egy kicsit. Erre allergiás vagyok. Igaz, a kedves szomszédék tanították neki.

Egyszer pedig befutott egy kutya után más udvarába. Kihívtam, utána elkezdtem gyakorolni vele, hogy a járdáról nem lép le, de még többször elindult a nehezítő gyakorlatoknál, és akkor kapott a hátsójára egyet.

Egyszer kiugrott utánam. Az utcánkban lévő rotit kicsukta a gazdája, és rátámadt egy biciklisre, úgyhogy kimentem beengedni az udvarba - csak az volt a gáz, hogy be is zárták a kaput, én meg nem maradhattam sokáig, mert határozottan egyre kevésbé tetszett neki, hogy az ő területénél matatok. Aztán a kutyám nem bírta tovább a helyzetet (hogy kihagyom a buliból), és kiugrott utánam. Ha nem vagyok olyan gyors az adrenalintól, akkor lehet, hogy ma már nincs köztünk :( Épp mikor ugrott volna rá, akkor értem be kettejük közé (az enyém persze már előtte lelapult, hogy nem akar ő rosszat, de nem hatotta meg). Akkor úgy voltam, hogy kézzel szedem ki a gigáját, ha kell, és sikerült elkergetnem úgy, hogy nem jött a közelünkbe. Na akkor kiadós büntiben volt része a kutyámnak, ami annyit takar, hogy megfogtam a grabancát, és úgy vonszoltam be a földön az udvarba. Iszonyatosan dühös voltam rá, hogy a hülyesége miatt majdnem odalett az élete. Tudom, hogy elég igazságtalan volt, de a saját érdekét szolgálta, és megérte, mert utána már nem avatkozott bele abba, hogy idióta arra kószáló kutyákkal mit csinálok.

Egyébként a maximum, amit csinálnom kell, az odabökés, ha annyira elmerül valamiben, hogy azt se veszi észre, hogy már oda is mentem fegyelmezni. De nagyon ritka az ilyen.

2010. nov. 30. 16:02
 14/18 anonim ***** válasza:
erőszakkal sohasem fegyelmezek még agresszív támadó kutyát sem, határozott testbeszéd, egy-egy határozott érintés figyelemfelkeltésként, tolás, következetesség, esetleg egy megtanított tiltószó, non-marking hangjelzés(hééj!),...ennyire van szükség maximum
2010. dec. 1. 20:46
 15/18 anonim ***** válasza:

Megnézném, hogy egy 4 éves, addig falkavezér hiperaktív (puli keverék)kutyát hogy tudnál megfegyelmezni testbeszéddel... ilyenekkel.

Amikor először elvittem sétálni elkezdte rágni a (bőr) pórázt.

Amikor megkapta a láncos pórázt akkor meg ha nem futottam vele akkor vagy húzott vagy elképzelhetetlen sebességgel forgott.

Próbáltam jutalomfalatokkal is, de ahogy kiléptünk a kapun megfékezhetetlenné vált és akkor sem érdekelte a falatka, amikor előtte nap se kapott enni.

Egyébként okos kutya csak meg kellett törni.

2010. dec. 1. 21:12
 16/18 anonim ***** válasza:

Akinek van elég magabiztossága, az tud olyan tekintélyt sugározni, hogy megoldja.

Az én kutyám egy hiperaktív (vicces de így van) brutál zsákmányösztönnel megáldott überdomináns angol bulldog. Több olyan kiképzőt is láttam, aki egy odamordulással, vagy héééjjel úgy beállította maga mellé a kutyámat, hogy nem hittem el, hogy ilyen létezik.

az odacsapás a lúzerek fegyvere (én is használtam, de tudatosan). Aki igazán jó, az bőven meg tudja oldani úgy, ahogy előtted írták. Ez kizárólag ember és nem kutya kérdése. Egy megfelelő megjelenésű ember simán rendez egy pulit a puszta megjelenésével.

2010. dec. 1. 21:55
 17/18 A kérdező kommentje:
Ez mind szép és jó, és tudom, hogy van is ilyen, de én még nem tartok itt. Van, hogy elég, ha rámordulok, máskor meg nem. Valami erőteljesebb hangot kéne képeznem, de ez nem nagyon megy az én hangfekvésemmel!
2010. dec. 2. 09:54
 18/18 A kérdező kommentje:

A pulikutyás válaszadó elmondaná, hogy sikerült betörnie a kutyáját?

Hasonló gondokkal küszködünk. Húz erősen séta közben, rágja, rángatja a pórázt. Ez utóbbi az én hibám, mert amikor kicsi volt viccesnek találtam, hogy viszi a szájába a pórázt. Mondtam is neki poénból, hogy : Menj sétáltaSD MEG MAGAD. ő MEG MENT. Már nem vicces, de még szívesen sétáltatná magát. Sokszor inkább leveszem róla a pórázt, mert úgy könnyen irányítom. Szófogadó, és mellettem jön. De ha ráteszem azt a nyavalyás pórázt, akkor bizony, komoly kihívás, és fegyelmezés szükséges a séta elején. És hát mindenhol nem sétáltathatom póráz nélkül.

Ötletek?

2010. dec. 2. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!