Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miből tudom megállapítani,...

Miből tudom megállapítani, hogy az adott kutyaiskola korszerű módszerekkel dolgozik? Vagy mindegy milyen suliba viszem a kutyámat?

Figyelt kérdés
2011. jan. 2. 15:03
 1/7 Akiteki ***** válasza:

Mit értesz azon, hogy korszerű?

Szerintem ha normálisan megtanítják a kutyát, nem arról szól, hogy egész álló nap a csibészre uszítanak mindenkit, az jó.

Nézd meg a kutyákat, akik ott vannak. Ha jó kedvük van, szívesen járnak oda, akkor jó a suli.

2011. jan. 2. 15:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Általában a korszerűbb sulikban kevés a kényszer, és sok a motiváció, nagyjából ez az ami közös bennük. Az arány az változó, meg az is, hogy mit értünk korszerűnek. Én a kényszer nélküli sulikat tartom annak, ahol nincs fojtónyakörv, lehetőleg póráz sem, így tehát nem a gazda fizikai fölényét használják ki, hanem a kutyát tezsik érdekeltté abban, hogy engedelmeskedjen. De gondolom mindenki mást tart korszerűnek, ezen az oldalon is volt már erről vita többször is.
2011. jan. 2. 15:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Igazából nem értek hozzá, de régebben volt, hogy jött hozzánk egy kutyakiképző (2 rotweilerünk volt) és nagyon durva volt a kutyákkal. Volt, hogy rájuk csapott, ha nem engedelmeskedtek, szöges nyakörvet ajánlott stb. Gondolom ez nem korszerű..
2011. jan. 2. 15:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Aki nálatok volt, az a kiképző mindenképpen a hagyományos módszer híve, ezt én nem ajánlom neked, bár van akinél segített.

A neten utána tudsz nézni, ha van a kutyaiskolának honlapja, de ha nincs, csak egy választásod maradt. Kutya nélkül beülsz egy órájukra, és ha agressziót tapasztalsz a kutyákkal szemben, akkor az hagyományos módszer alapján működik. Ha pedig jutalomfalattal tanítanak, akkor biztosan jó helyen jársz. :)

2011. jan. 2. 15:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Egyébként érdemes odamenni kezdésre, és megnézni, hogy milyen hangulatban érkeznek a kutyák. Ahova mi járunk, ott az én kutyám majd kiugrik a bőréből, már mikor az odavezető útra kanyarodunk, és komoly önfegyelmet kell gyakorolni, hogy ne repüljön ki a kocsiból amint kinyitom az ajtót :) Szerintem a jó sulit onnan lehet felismerni, hogy a kutyák vidáman járnak oda, és persze a foglalkozás alatt látod, hogy eredménye is van.
2011. jan. 2. 15:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez is igaz :)

Mi is pozitív megerősítéses suliba járunk a Border Collienkkal, és ma már tök jól kezelhető, első szóra visszajön. Ámde amikor kiszállunk a sulinál, hiába hívom, átugorja a kerítés egyik kisebbik részét, és beszalad az oktatókhoz nyalakodni :) Innen is látszik, nagyon szeret oda járni.

2011. jan. 2. 15:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Igaz, menny el és nézz meg egy órát. Beszélgess a kutyásokkal, akik oda járnak, hogy mi a tapasztalatuk az iskolával, beszélgess több emberrel.
2011. jan. 2. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!