A kutyámnak szinte minden hónapban nyomatni kell a bűzmirigyét. Árt ez neki? Mit kell tenni hogy ne kelljen ilyen sűrűn nyomatni?
A mi kutyánknál is ez volt a gond, kellemetlen volt neki és gyakran kellett kinyomatni. Meg voltak más gondok is, begyulladt nagyon szegénynek. Így a végén sok szenvedés után eltávolították a bűzmirigyét egy műtétettel. Ha előbb tudom, hogy van ilyen lehetőség, gondolkodás nélkül kértem volna a műtétet, de ehhez a tudáshoz orvost kellett váltani...
Én ajánlom ezt a műtétet, soha többet nem fog szenvedni ilyesmi miatt és nem kell kinyomni neki semmit.
Soha ne kutyakozmetikussal csináltasd!
Kizárólag állatorvos nyúlhat az állat végbélnyílásába, kozmetikusnak tilos! Ő valószínűleg nem is tudja szakszerűen, rendesen kinyomni.
Az én kutyámnak sem ürül rendesen a bűzmirigye, és ezért nemrég rákérdeztem a bűzmirigy eltávolításra...azt mondta, hogy soha nem végezne ilyen műtétet, még az eddig látott legsúlyosabb esetben sem csinálta volna meg.
3-4 havonta szokta neki kinyomni, és 1500 ft-ot fizetünk érte.
És miért nem végezne ilyen műtétet az orvosod?
Amúgy szerencsés helyzetben vagy, ha 3-4 havonta nyomják ki, nálunk havonta volt és annyira begyulladt, hogy 1 hónapon keresztűl vissza kellett járni az egész átmosására, kialakult egy lyuk a fenekén a kutyámnak, így a fenekén ment be a folyadék és a lyukon távozott, elég szörnyű látvány volt. Annira fájt neki, hogy bódításban kellett végezni. Hát igen, úgy gondolom, nálunk meg kellett csinálni a műtétet. De azóta semmi baja és tök jól zajlott a műtét is (rutin műtét). Nem értem, mi a problémája ezzel az orvosodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!