Ez tényleg igaz? Azt olvastam hogy ha ivartalanítjuk lány kutyánkat akkor soha többé nem fog tüzelni. Igaz ez?
Ez tök jó. :D
Köszi!
Ezért találták ki, meg persze azért hogy ne legyenek kölykei.
Itt sok mindent elolvashatsz: [link]
És nem utolsó dolog, hogy egy ivartalanított kutya évekkel tovább él :)
Szia!
Az én lány kutyám most 7 éves, 2 volt,amikor ivartalanították. Teljesen kipakolták,kivették a méhét és a petefészkeit.Ezért nem tüzel.De van olyan,amikor csak elkötik a petevezetékeket,akkor viszont a kutyus továbbra is tüzel,csak nem tud megtermékenyülni.Az mi állatorvosunk a műtét előtt megkérdezte melyik verziót akarjuk.Innen tudom.Amúgy az én kutyum egészséges, semmi baja,kicsit féltem, hogy felborul a hormonháztartása,de nem. Annyi talán,hogy pár helyzetet agresszívabban kezel le,de nem vészes,általában akkor,ha közeledni próbálnak a kanok hozzá.
Természetesen olyan is van,hogy csak a méhét veszik ki talán,a petefészek marad. Viszont ez nem javasolt,mert ami bent marad,abból később még lehetnek gondok.
Érdemes teljesen kipkoltatni a kutyát,és akkor többet nem fog tüzelni,nem lesznek kölykei,sokkal könnyebb lesz vele az élet.
Szia!
én olyan esetről is hallottam már (kettőről is), amikor a teljesen kipakolt szuka mégis ivarzott, méghozzá ugyanolyan rendszeresen, mint korábban. persze a gazdája kiakadt, elment másik dokihoz, hátha átverték, de az UH a korábbi dokit igazolta: kipakolt mindent. mégis maradt néhány hormontermelő sejt, ami miatt folytatódott a ciklus.
ettől persze még az egyéb nem-ivartalanított kutyákat érintő veszélyek persze megszűntek, nem lehet vemhes, nem lehet méhgyulladás, petefészek problémái... csak tüzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!