Szeretnék egy Jack Russell-t, de nem tudom hogy kellőképpen le tudnám-e fárasztani?
Előre nem tudom, hogy elég-e neki. Elvileg ez egy nagyon jó program, bár azt is megírhatnád, hogy mennyi ideig tart egy-egy séta, ill. hogy miből áll (játék másokkal, stb.). Ha kiderülne, hogy nem elég, akkor vigyél a sétába futtatást is (ha más nem, biciklivel, én is azt használom erre a célra), és mindent bele a szellemi lefárasztásba :)
De még azt is tudnám javasolni, hogy szerezz neki kutyatársat, amelyikkel jól kijön, őt meghívhatod hozzátok egy-két órára, hogy játsszanak (gazda ált.ban marad otthon), amíg te a dolgaidat intézed. Én is szoktam kérdezősködni, hogy ki adná oda így a kutyáját olykor-olykor, és elég nagy sikere lett a dolognak, mert a gazdinak a kisujját sem kell mozdítania, hogy a kutyája megkapja a napi mozgás- és élményadagot :)
A tenyésztőtől érdeklődj egyébként, mert ő jobban ismeri ezt a fajtát, és még jobban a saját kutyáit, ő el tudja mondani, mire számíthatsz. Sajnos nekem sincs JR terrierrel tapasztalatom, csak hiperaktív kutyákkal.
Hoppá, nem olvastam rendesen... Egy séta legyen egy óra, ez ideális mennyiség, sportosabb kutyáknak pedig több kell ennél. Én nagyon ajánlom, hogy hétvégente vidd a környékre túrázni, kirándulni, nagyon meghálálná, mert ha mindig ugyanabban a közegben mozgatos, sétáltatod, akkor hamarosan megunja, monoton lesz, és már nem fogja kielégíteni az igényeit. Nem elég a mozgás, sok inger kell neki, hogy rendesen fejlődjön a személyisége. Ez nem csak kölyök korára vonatkozik, hanem még akkor is érvényes lesz, amikor már 10 gyertya lenne a tortáján :)
Nagyon tanulékonyak és pörgősek (általában!!), úgyhogy ideálisak arra, hogy trükköket taníts neki, stb.
A legjobb egyébként a szimatmunka! Az testileg is, lelkileg is szépen lefárasztja a kutyákat. Tehát én ajánlom neked a kutyasulit, ahol erre kiképzik a kutyádat, megéri :)
Pörgős kutyáknál a lefárasztást nem külön csináljuk, hanem együtt (mármint a fizikait és a szellemit). Délelőtt ki fogja a kutyát levinni? Ugyanis minden kutyának az energiája a felkelés után a legnagyobb és ő reggel nem fog nyugton maradni hidd el. Szerintem aki ilyen kutyát választ, az nevezzen be agilityre és/vagy frizbeere és otthon meg keményen készüljön a versenyekre.
Egy apróság, rövid szőrű kutyának a lakásban a helye és a vadászkutya fajtáknak igenis szükségük hosszú "felfedező" túrára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!