Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék egy Jack Russell-t,...

Szeretnék egy Jack Russell-t, de nem tudom hogy kellőképpen le tudnám-e fárasztani?

Figyelt kérdés
Kertes házban lakom, délután és este tudnám vinni sétálni. Mennyi időre kell vinni? Utána jönne a szellemi fárasztás. És ez elég? Nem baj ha nem viszem hosszú túrákra?
2010. nov. 23. 21:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekünk 2 vizslánk van és legtöbbször elég a rövid túra de legyen mező vagy vmi iylesmi ahol megtudod alaposan futtatni a mieinket mondjuk kb 2 órára szoktuk elvinni de nem futtatjuk őket mert kifáradok szüleim meg nem futnak a labdát vagy a játékokat meg elhagyják.
2010. nov. 23. 22:03
 2/4 MME ***** válasza:

Előre nem tudom, hogy elég-e neki. Elvileg ez egy nagyon jó program, bár azt is megírhatnád, hogy mennyi ideig tart egy-egy séta, ill. hogy miből áll (játék másokkal, stb.). Ha kiderülne, hogy nem elég, akkor vigyél a sétába futtatást is (ha más nem, biciklivel, én is azt használom erre a célra), és mindent bele a szellemi lefárasztásba :)

De még azt is tudnám javasolni, hogy szerezz neki kutyatársat, amelyikkel jól kijön, őt meghívhatod hozzátok egy-két órára, hogy játsszanak (gazda ált.ban marad otthon), amíg te a dolgaidat intézed. Én is szoktam kérdezősködni, hogy ki adná oda így a kutyáját olykor-olykor, és elég nagy sikere lett a dolognak, mert a gazdinak a kisujját sem kell mozdítania, hogy a kutyája megkapja a napi mozgás- és élményadagot :)

A tenyésztőtől érdeklődj egyébként, mert ő jobban ismeri ezt a fajtát, és még jobban a saját kutyáit, ő el tudja mondani, mire számíthatsz. Sajnos nekem sincs JR terrierrel tapasztalatom, csak hiperaktív kutyákkal.

2010. nov. 24. 00:00
 3/4 MME ***** válasza:

Hoppá, nem olvastam rendesen... Egy séta legyen egy óra, ez ideális mennyiség, sportosabb kutyáknak pedig több kell ennél. Én nagyon ajánlom, hogy hétvégente vidd a környékre túrázni, kirándulni, nagyon meghálálná, mert ha mindig ugyanabban a közegben mozgatos, sétáltatod, akkor hamarosan megunja, monoton lesz, és már nem fogja kielégíteni az igényeit. Nem elég a mozgás, sok inger kell neki, hogy rendesen fejlődjön a személyisége. Ez nem csak kölyök korára vonatkozik, hanem még akkor is érvényes lesz, amikor már 10 gyertya lenne a tortáján :)

Nagyon tanulékonyak és pörgősek (általában!!), úgyhogy ideálisak arra, hogy trükköket taníts neki, stb.

A legjobb egyébként a szimatmunka! Az testileg is, lelkileg is szépen lefárasztja a kutyákat. Tehát én ajánlom neked a kutyasulit, ahol erre kiképzik a kutyádat, megéri :)

2010. nov. 24. 00:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Pörgős kutyáknál a lefárasztást nem külön csináljuk, hanem együtt (mármint a fizikait és a szellemit). Délelőtt ki fogja a kutyát levinni? Ugyanis minden kutyának az energiája a felkelés után a legnagyobb és ő reggel nem fog nyugton maradni hidd el. Szerintem aki ilyen kutyát választ, az nevezzen be agilityre és/vagy frizbeere és otthon meg keményen készüljön a versenyekre.

Egy apróság, rövid szőrű kutyának a lakásban a helye és a vadászkutya fajtáknak igenis szükségük hosszú "felfedező" túrára.

2010. nov. 24. 04:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!