Kutyások! Nem nehezebb nektek a párválasztás?
Most azokra a kutyásokra gondolok, akik sokat foglakoznak a kutyával, nem csak van a kertben. Arra gondolok, hogy sokaknak nem tetszik godnolom, hogy kutyasétáltatás minden délután a program, a kutya jön randira, a kutyát hozza magával a párjához, kutyaiskola, meg ilyenek. Meg van aki egy ágyban alszik a kutyájával, puszilgatja, ez nem okoz hátrányt párválasztásban?
Westie kölyök gazdi, 21/Lány
Igaz nekem még nem sok barátom volt, hisz még fiatal vagyok. Nálam úgy mond alap, hogy szeresse az állatokat különösképp a kutyákat. Mert hát én nem szeretném ha olyan választás elé állítanának, hogy vagy én vagy a kutya. Hisz én nem fogok megválni azért egy állatomtól sem, mert ez nem tetszik valakinek. De ez így is fog maradni. Volt már olyan barátom akit zavart kicsit a téma, de azért tűrte. Az már biztosan más tészta lesz amikor saját lakás lesz (mert akkor nem csak a mostani kutyám lesz hanem másik is) mivel ott azért még többet lesz a kutyával. Meg hát ahogy írtad is én is vittem magammal sétáknál a kutyát randira is. És sokszor nem vette jó néven, hogy én a kutyával is merészelek foglalkozni. Meg hogy fél szemem mindig a kutyán volt, meg a környéken, hogy mikor jön kóbor kutya, vagy olyan kutya akivel nem jön ki jól a kutyám :) De igazából én még be se indultam a kutyás életembe. Legalábbis ennél sokkal de sokkal aktívabban fogom a kutyázást űzni ha elköltöztem itthonról. Szóval szerintem én jobban járok ha valami kutya bolondot szedek majd össze magamnak :) De van olyan ismerősöm akinek van kutyája (25 éves) és Ő mondta, hogy nehezebb párt találni, mert nem mindenki tolerálja ám a kutyákat így együtt költözés szinten. Bár lehet csak mi vagyunk ilyen szerencsétlenek.
16/l
Nekem az. Tényleg nem sokan értik meg, így jelentősen szűkül a kör. Ez egy ember személyiségének hatalmas részét kiteszi, ezért nem lehet csak úgy legyinteni rá, hogy majd megoldjuk, vagy majd kialakul, mert sokszor nem oldódik meg, és nem alakul ki :( Tehát lesznek konfliktusok a kutyák miatt. Márpedig egy kutyás embert ez a téma nagyon érzékenyen érint. Szerintem sok kutyás nem csak azt várja el, hogy elfogadja ezt az életformát a másik, hanem értsen is egyet vele, mert ez tényleg sokat számít - aki nem rajong az állatokért, vagy felelőtlen állattartó, az nem összeférhető velünk. Legalábbis nálam kizáró tényező, hiszen teljesen ellentmond a "lelkivilágomnak".
Volt, aki féltékeny volt a kutyáimra, mert minden héten egy nappal kevesebbet tudtunk találkozni, mintha nem lennének kutyáim :S És beszélgetni is próbáltam a kutya, kutyázás témáról, ami megint kihozta belőle, gondolom, mert a fejébe vette, hogy idővel annyi időm sem lesz rá, meg szerintem azt is hitte, hogy unom őt, azért foglakozom annyit a kutyákkal. Szerintem ez egy általános jelenség lehet, amit a legtöbben már megtapasztaltak itt...
De a legrosszabb utána volt, mert sorra nem jöttek össze kapcsolatok a "hobbim" miatt, szóval egy ideje boldogtalan szingli vagyok. Szóval de, egyértelműen nehezebb a párválasztás.
sajnos a külső alapján ítél mindenki, ezért én általában csak 1 körre kellenék,azt én meg kihagyom. így ki is vagyok ábrándulva rendesen, de ha egyszer komoly udvarlóm lesz, akkor mindenképpen az első találkozások egyikén összehozom a kutyussal, figyelem a reakciókat mindkét oldalról, finoman puhatolózom és hasonlók, ha azt látom, hogy a legkisebb mértékben is zavarja a kutyus akkor én ott lezártnak tekintem a dolgot. Ez a szituáció kicsit olyan mikor a gyerekes anyukák randizgatnak. Első a gyerek!
Mellesleg mióta staffim van kevesebb szoknyapecér próbálkozik:D
Kutyás programok alatt is lehet ismerkedni, és milyen jó, ha hasonló rögeszméjű társat talál magának az ember...
Egyébként meg senki nincs összenőve a kutyájával, egy randira nélküle is el lehet menni.
Ha meg a másik fél nem kimondottan kutyás, akkor az meg elég hamar kiderül.
A legnagyobb bajok szerintem akkor vannak, mikor két teljesen más felfogású kutyás összejön. Szerencsére nálunk nem így van, de pl én abszolút nem tolerálom a kutyát az ágyban, és szerencsére még elég sokan vannak vele így.
Mi már együtt voltunk mikor kutyások lettünk. Igaz, hogy megismerkedésünkkor is szóba került, hogy mindketten szeretnénk később kutyát. A fajtaválasztásnál is teljes volt az egyetértés, úgyhogy mázlink volt. Sőt, mindketten úgy vagyunk vele, hogy kutyának nincs helye az ágyban vagy a kanapén. Ahova lehet mi is visszük magunkkal a kutyát, de ettől még néha szoktunk szervezni kutyamentes programokat is és tiszteleben tartjuk a család másik felének a kívánságát is, ha esetleg kutya nélkül szeretnének velünk találkozni.
Szerintem is kutyás társaságban tud magának az ember legkönnyebben kutyás párt találni, de úgy tapasztalom, hogy a lányok többségben vannak a kutyaiskolában és kutyasétáltatáskor is. Tehát biztosan nem egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!