A párom (aki vadász) lelőtte a kutyánkat (szálkásszőrű tacskó), , mert lefojtotta a csirkéinket. Nagyon haragszom rá, szerintem nem ez lett volna a megoldás. Ti mit gondoltok?
Sajnos, nem tudok ebben tanácsot adni, mivel én sosem mennék hozzá egy ilyen emberhez... Ez kicsit off, mivel leírnám, hogy mit gondolok erről. Én nagyon szeretem az állatokat, a kutyákat főleg. Nem tehet a kutya arról, hogy lefojtotta a csirkét, mivel a kutyában benne van a vadászösztön, főleg a tacskóban. Nem is ismertem a kutyusotokat, de majdnem sírok... Annyira kegyetlenek tudnak lenni az emberek, ez annyira borzasztó. És hiába lehetne ezért akár börtönbüntetést is kapni, senki semmit nem tesz ilyen dolgok ellen, senkit nem érdekel. Mert ő azt hiszi, hogy ezt megteheti simán, holott nem! Simán kivégzett egy kutyát. Nem mondom, hogy börtön, de valami minimális kis büntetés, hogy máskor gondolja át, mielőtt megteszi. Mert nem kellett volna megölnie, elvihette volna egy menhelyre és kész.
Nem tudom, hogy tudta megtenni. Nekem ez kegyetlenség.
NEm akarok senkit védeni. Én is kutyát sajnálom az egész történetben.
De. Ami neked a kutya, lehet neki az a csirke. És sajnálta a tollasokat, hogy a kutya bement és halálra rémítette a kis csapatot majd kegyetlenül kivégezte azokat....
Persze akkor sem a lelövés lett volna a megoldás. Bitonságos tyúkól!!! MErt ha tudtátok , hogy csirkézik, meg kellett volta előzni a következő tragédiát. Mind a ketten hibásak vagytok!( foltozok én is kerítést nő létemre)
Mikor mondta, hogy vesz másik kutyát, miért nem mondtad neki, hogy lövés helyett vett volna másik csirkét???
Ez eszembe sem jutott, tényleg, meg lehetett volna oldani, hogy ne tudjon bejárkálni a csirkékhez...
Szerintem, kedves kérdező, ne engedd a férjednek, hogy vegyen egy másik kutyát, nagyon kérlek, mert előbb utóbb azt is kivégzi! Nem rosszindulatból mondtam, csak nagyon sajnálom szegény pici kutyit.
Többet ésszel mint erővel!
Nem mondtad neki, hogy ne lője le? Ha meg igen, akkor miért hagytad? Ha ennyire szeretted volna azt a kutyát, akkor mindent megtettél volna, hogy életben maradjon. Különben is, ez tényleg kínos, hogy egy vadász lelövi a vadász kutyáját. Mi lett volna, ha valaki feljelenti? Nem csak pénz bírság, hanem annál több! Akár börtön büntetés. Ez nem játék! Még is, hogy képzelte, hogy lelő egy kutyát? Az erőszak, és a gyilkosság nem megoldás semmire. Mert mondhatni, hogy ez gyilkosság egy végtelen és ártatlan kiskutyával szemben. Neki nem volt fegyvere, hogy ő is lőhessen, sem páncélja, hogy megvédhesse magát. Egy emberrel szemben védtelen volt. Ez nem fair. Ráadásul, ha ezt az állatvédők megtudnák, már nem is kell mondanom, hogy mekkora botrány lenne...
Đe gazából nem ez a lényeg, hanem, hogy ezt mégis, hogy gondolta/gondoltátok. Azért elgondolkodtató szerintem. Miért nem jutott egyikőtök eszébe sem az, hogy örökbe adjátok, vagy rokonoknak, ismerősöknek. Miért nem jutott eszébe ez senkinek? Előbb jár a keze mint az esze. Szép mondhatom, ráadásul mindezt ez ártatlan kiskutya sínylette meg. És ez igazából a te hibád is, mert ha nagyon akartad volna, és nagyon szeretted volna azt a kutyát, megakadályozhattad volna! De nem...
Részvétem, egyedül a kutyát sajnálom, jogosan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!