Milyen kutya lenne nekem a legmegfelelőbb?
Olyan ebet képzeltem el, mely engedelmes, gyorsan tanul, szőre akármilyen lehet csak ne túl hosszú, legyen jó sportkutya és legyen játékos, hűséges.Méretét tekintve max. 10 kg.Olyan legyen, aki jó és megbízható társ. =) Értek a kutyákhoz, már régóta foglalkozom velük (gyakorlatban is), ki is néztem már pár fajtát de kíváncsi vagyok ti milyent ajánlanátok. =)
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat! =)
Igen a mudikat szeretem! Jók is lennének. :) Na még valami?
A mudikkal az a bajom hogy vannak szép, tetszetős kinézetűek de van amelyik inkább egy keveréknek néz ki...:S
Törpe schnauzerre gondoltál?
Igen, elvileg a szukák a kisebbek, de a puminál más :)
Nézd meg a leírást.
A kanok marmagassága 35 cm, a szukáké 44 cm.
További infó: [link]
Szerintem is mudi.
A kinézetére annyit: úgyis te fogod kiválasztani, szóval olyat választasz amilyen neked tetszik. Választhatsz mentőktől felnőttet is. Ezzel szerintem el van intézve.
Az ugatósság meg csak a rossz gazdág babonája, a jólnevelt, foglalkoztatott kutya nem ugat csak ha kell. Hidd el tudom, vagy 'egy pár' mudim és senkinek nem volt gondja velük. Senkit nem zavartak még.
Aztán még a border is jó, meg a sheltie, snaci, pumi. Viszont az agár, beagle, pekingi nem éppen a legengedelmesebb, tanulni szerető SPORTkutya... Szóval butaságot azért ne ajánljunk a kérdezőnek.
A spánielek nem tetszenek? Én a Cavalier King Charles-t ajánlom. Az egyik ismerősömnek van, és agilityzik vele, viszont ha kell nyugodtan el tud lenni, és nagyon ragaszkodik a gazdájához, alig akar elmozdulni mellőle. :)
Nem tudom mennyibe kerül, biztos nem valami olcsó, viszont itt a fajtamentők honlapja, ha megtetszene a fajta :)
Vagy ha tenyésztőtől szeretnél, akkor ezen az oldalon megtalálod a magyar kenneleket:
Ja és, még eszembe jutott a Border Terrier, nézd meg google-be, ő sem lenne rossz neked.
Remélem tudtam segíteni, és megtalálod azt a kutyust, amelyik tökéletes lesz neked :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!