Felnőtt (3éves) kutyát fogadok örökbe. Szerintetek még kötődhet hozzám, megszerethet, megszokhat?
1 éve fogadtam örökbe egy 3 éves kutyát. Mostanra teljesen megszoktuk egymást, 99%-ban úgy kötődök, mint ahhoz a kutyához, akit kicsiként vettem magamhoz.
Attól függ egyébként mennyire szoktatod magadhoz, mennyit foglalkozol vele. Ha sokat, egy év múlva nem tudsz lépni tőle, mert mindenhova követ! :)
Biztosan fog hozzád kötődni. Több kutyám volt tenyésztőtől (őket kölyökkorban hoztam el) és azt kell, hogy mondjam, habár nagyon szerettek és jól megvoltunk, egyik sem kötődött hozzám olyan mértékben, mint a menhelyről hozott kutyáim (akik 4-5 évesen kerültek hozzám). Annyira hálásak voltak, hogy a sok rossz élmény és hely után, végre szerető családban vannak, hogy állandóan mellettem voltak. Otthon is, a sétán is.
Emiatt ne aggódj:)
Egy egészséges kutya bárkihez kötődhet aki jól bánik vele!Viszont már a falkavezér kevesebb eséllyel lehetsz a szemében és ez nagy hátrány!A helyedben ha van lehetőséged,akkor nkább miért nem kölyköt hozol ki!?Abból olyan kutya lessz amilyet nevelsz belőle!
Ha ismered a kutyus előéletét akkor bevállalhatod,ha nem akkor rizikós.Nem vállalnám be azt a kockázatot hogy a 3éves kutya nem kapta meg időben a kötelező végőoltásokat és ennek következtében bármikor elkaphat olyan kórságot amit következetesen végrahajtott védőoltásokkal megelőzöl egy általad nevelt kutyánál.
A döntést azonban Neked kell meghozni mivel a kockázat a Tiéd,itt csak jó vagy rossz tippet kaphatsz!
Utolsónak: egy 5-6 éves kutya is tanítható és kialakul benne kötődés az iránt az ember iránt, aki szereti, eteti és következetesen neveli. Ez nem korfüggő. A kutya nem kiskacsa, h ahhoz kötődik akit először meglátott vagy akivel felnőtt.
A kort meg általában a fogazat alapján állatorvosok állapítják meg a menhelyeken.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!