Kapok egy kölyök staffordot, teljesen váratlanul. Mik a tapasztalatok vele kapcsolatban?
időm mint a tenger, ismerek pár felnőttet, de nem terveztem, hogy én is gazdi leszek bár nagyon örülök neki de szeretnék minél inkább felkészülni, hogy jó gazda váljon belőlem! tervezel könyvet is beszerezni de itt van pár kérdés:
-mivel mennyit etessem?
-saccperkábé mikor lesz szobatiszta? (kutyapelus ér valamit)
-utcára mikor lehet vinni?
-kutyovit/sulit mikortól kezdjük? mert jólnevelt ebet szeretnék akit ha néhanapján otthon hagyok, akkor se szedjen szét mindent.
-első póráza, nyakörve (tudom, ez majd jóval később kell) miből legyen mekkora?
már 7 hetesen elválasztják, nem tudok mit tenni:( , ezzel kapcsolatban bármilyen különleges bánásmód? tejjel etetni vagy valami?:O nagyon aggódok. bármilyen tanácsot köszönettel fogadok!
esetleg aki ráér és staffi tulaj kicsit írhatna az első közös hónapokról.
mindenkinek köszönöm!
ez az oncogito egy vicc komolyan:D:Dnembír olvasni soha, sehol, csak fújja a magáét bunkó stílusban. Képzelem az életben is mennyien utálhatják, amiért ekkora paraszt.
Kedves kérdező ! amstaff gazdi vagyok, tehát tudok segíteni:)
az én drágám 2 hónapos korára lett 100 % ig szobatiszta.Amikor már semmilyen "baleset" nemtörtént.Én orijen márkájú táppal etetem , az izomzata miatt szoktam neki sütni halat, és fehérjedús dolgokat adok neki kiegészítésként.( ami meg is látszik rajta, 28 kiló tömény izom)Utcára az oltásai után pár nappal már viheted. Mi a kutyasulit 5 hónaposan kezdtük, de előtte is mindig folyamatosan találkozott kutyákkal.Pórázból semmiképp nem ajánlom a láncot, mert ijesztő kicsit:Daz emberek azthiszik lánccal kell rángatni mert vadállat. meghát amúgysem a legjobb. Ha nagyon engedelmes a kutya ,és nem húz ,akkor vehetsz neki ilyen futtatópórázt 4-5 métereset.Ha húz, akkor textil. Az hogy 7 hetesen elválasztják, nemvészes...nekem a tenyésztő 8 hetesen adta oda. egy hét ide vagy oda, sztem nemsokat számít.Nagyon következetesen , magabiztosan neveld, és akkor egy olyan társat kapsz ,amivel nem büszkélkedhet mindenki ! Viszont nagyon könnyen el is lehet rontani..akkor viszont veszélyes lehet a környezetére..szóval figyelj oda nagyon. Ne hagyd neki , hogy próbálgassa a határait..mindig fáraszd le, mind szellemileg, mind fizikailag.Mivel terrier, elég hebrencs tud lenni. Naponta igényel egy hosszabb sétát, futással egybekötve aminek az időtartama kb másfél óra ! ez idő alatt folyamatosan legyen mozgásban a kutya. utána este elalszik mint a bunda:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!