Egy süket kutyussal milyen pluszfeladatok járnak, miben
más vele az élet?
Figyelt kérdés
2010. nov. 22. 08:38
1/10 anonim válasza:
Sokkal-sokkal több türelmet igényel.Az én kutyám idős korára kezd el kevésbé hallani,a múltkor például hívásom ellenére lesétált az úttestre.Ilyet még sosem tett,de nem ő volt a hibás,hanem én.Sokkal jobban kell óvni,és tudatosítani,hogy ha nem jön oda,vagy nem reagál,ez nem a butaság jele.
2010. nov. 22. 09:18
2/10 anonim válasza:
Nyilván másképp kell betanítani,gesztusokkal és nem szavakkal,de amilyen okosak,még egy nézésre is képesek reagálni.Türelem,türelem és foglalkozás a kis sükettel:)Nagyon tisztelem,aki ilyen kutyit nevel!
2010. nov. 22. 09:20
3/10 anonim válasza:
Mindenképpen foglalkozzál vele sokat, érezze hogy ott vagy vele még ha a hangodat nem is hallja! Csinálj neki egy kis saját birodalmat az udvaron ahol elfoglalja magát, és nagyon vigyázz hogy ne menjen ki az úttestre mert könnyen tragédia történhet mert a kutyának a füle az egyik sőt a legfontosabb érzékszerve!
2010. nov. 22. 09:46
4/10 anonim válasza:
Az orra a legfontosabb szerve. Az érzkékelő központ kapacitásának 60-át a szaglás foglalja le.
Ami fontos, hogy minél hamarabb meg kell neki tanítani, hogy rád nézzen. Szemkontaktus folyamatosan gyúrni ezerrel. Ha ez már megvan, mehetnek a kézjelek.
Érdemes kikísérletezni, hogy mennyire nem hall. Vannak, akik a nagyon magas vagy nagyon mély hangokra reagálnak. Ha ez meg van, nyert ügyed van, tudsz jelet társítani a behíváshoz.
Aztán kézjelekkel kell tanítani, de igazából azt a legtöbb kutya jobban érti, mint a beszédet.
2010. nov. 22. 09:56
5/10 anonim válasza:
Először a folyamatos rádfigyelésre kell megtanítani. Szemkontaktus. Aztán kézjelek.
Nagyon szoros lehet a kapcsolat.. Nehezebb talán.. de hozzáállás kérdése.
Bátorság..!
2010. nov. 22. 10:50
6/10 anonim válasza:
volt régebben ilyen kérdés raktam hozzá egy linket nézd meg
2010. nov. 22. 12:28
7/10 anonim válasza:
Ahova járunk kutyasuliba, van egy örökbefogadható süket kutyus. Nagyon okos, kézjelekkel tanítják. Ismeri az alap-parancsokat, inkább csak az a nehéz, hogy zárt helyen engedheted el. Persze lehet, hogy később megtanulja, hogy folyton figyeljen, de fő a biztonság. Egyébként még csak fél éves :)
2010. nov. 22. 14:54
8/10 A kérdező kommentje:
ó megadod a kutyasulid nevét?:)
2010. nov. 22. 17:19
9/10 anonim válasza:
velem ilyen történt, bár még csak 12 vagyok, az egyik fülére nem halló cicánk kiszaladt az útra és elütötte az autó... néhány percig még élt, utána meghalt
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!