Hogyan tudnám pároztatni 6 éves Amstaff kutyámat?
Megint a 21:08as vagyok, csak közben írtál egy kommentet. Ha ennyire okos vagy, akkor ne kérdezgesd, csináld. De akkor azt is tudod, hogy nem a törzskönyve és az oltásai miatt alkalmas tenéysztésre vagy nem alkalmas rá. Akkor úgyis találni fogsz neki egy szép, bevizsgált szukát, akinek a gazdájával megbeszéltek minden részletet és nyélbe üthetitek.
Semmi közöm amstaffokhoz azon kívül, hogy ismerek néhányat. Nekem egész más kutyám van. Rendszeresen nézegetem az én kutyám fajtamentőinek a munkáját és amennyire tudom, támogatom is őket. ÉS tudod, azt szörnyű látni, amikor a menhelyen az emberek SAJÁT pénzből és önkéntesek segítségéből próbálják gondozni a kidobott, 60- 80 kilós kuytákat, mert pl.(konkrét példa) erősen diszpláziás születésétől kezdve és mivel óriástermetű, nem bírnak vele a "gazdái", leadják. És ott van a gyönyörű, szeretetre éhes nagy mackó, de nem kell senkinek, mert sneki nem meri bevállalni egy 70 kilós, mindkét oldalra diszpláziás kutya gondozását, aki még csak 2 éves! Mi lesz vele? Ott ragad a menhelyen, éldegél még pár évet, majd amikor amúgy tök egséségesen nem tud lábra állni, elaltatják. És mindez elkerülhető lett volna, ha dp szűrtek lettek volna a szülei... de ugye minek, amikor olyan édesek a kicsik, mint a kis puha plüss macik... :-(((
Egyetértek minden válaszolóval,NE SZAPORÍTS!!!!!
Miért akarod hogy legyen szaporulat?Erre válaszolj.... -.-
Ha a pénzért,akkor elárulom senkinek se kellenek,és sokkal többet kell ráköltenedha,ha a babákért akkor elárulom,sz@r életük lesz,szóval miért akarod szaporítani?
Ha törzskönyves a kutya akkor vedd fel szépen a kapcsolatot a tenyésztővel és majd ő segít elvégezni a szükséges papírokat, szűréseket és segít a pároztatásban is.
És ez egy kérdező oldal, ha nem tetszenek a válaszok ne kérdezz. Bizonyára azért jöttél ide hogy azt a választ kapd amit hallani szeretnél de sajnos ez nem így megy. A hozzászólásaidból ítélve még fiatal vagy, tehát fogad meg a tanácsokat és ne csak a saját gondolataidat kövesd. Ha ennyien írják hogy nem szabad akkor el kell gondolkodnod rajta hogy talán tévedsz. Ami nem bűn. Szerintem a legtöbb kutyás át esett ezen, onnantól kezdve hogy megkapjuk az első kölykünket biztos hogy előbb utóbb akarunk egy másikat. De ilyenkor jön az a fázis amit te is csináltál nagyon helyesen, az utánajárás, kérdezés, érdeklődés. És akibe egy kicsi értelem szorul az lemond erről az önző gondolatról és a kutya érdekét nézi. Egy kutyának baromi nem kellemes érzés a párzás, tragédiába is torkolhat főleg ha egy agresszív kutyáról van szó. Elmondom hogy zajlik ez talán megérted: tehát gondolom kb. látod hogy hogy történik az "aktus" a kan kutya hátúrról felugrik a szukára, ezek után "összeragadnak" hosszú percekre. na ha itt valami baki történik, pl. megijed valamelyik és szét akarna válni akkor bizony súlyos sérülés történhet hisz fizikailag a kan bele van ragadva a szukába.
Tehát légy bölcs és dönts helyesen.
Attól, hogy pároztatod, nem fog "jobban" viselkedni. Erre a megoldás a nevelés, szocializáció. Abból a pénzből, amit a kiskutyák felnevelése igényelne, már elvihetnéd kutyaiskolába. Amúgy meg nem kínzás az ivartalanítás, az viszont sokkal inkább az, ha tüzelési időszakban "megbolondul" szegény kutya, mert hajtják az ösztönök, de nem mehet. Mellesleg a párzás se egy kellemes élmény, se a kannak, se a szukának.
Ha tényleg nem akarsz a kutyádnak és a (lehetőleg meg nem születendő) utódainak rosszat, akkor ne fedeztess vele.
Először is a kutyád FAJTAtiszta,a FAJtiszta mást jelent,ezzel talán tisztában lehetnél,ha díszállatkereskedésed van,ahhoz is kell(ene) ugye némi szakértelem.
Az oké,hogy van egy szép kutyád(látta szakértő küllembíró?),csak épp leírásod alapján bőven lehet idegrendszeri problémás,nyilván nem véletlenül váltak meg tőle.Ezt a gondot nagyon jó eséllyel örökíteni is fogja,és az eredmény egy alom idegbeteg,potenciális életveszélyt jelentő utód lesz,főleg ha hozzád hasonló laikusok kezébe kerülnek.
Nem kell,hogy rossz gazdák legyenek,elég,ha nem következetesek és a kutyáról a híradóban láthatunk felvételeket,mert megsebesített vagy megölt valakit,pl.egy kisgyereket.Muszáj ezt?Elég,ha az alomban egy ilyen kutya van és kész a tragédia.
Egyébként a fedeztetés nagyon sokszor csak ront a helyzeten és a kan csak még agresszívebb lesz.
A kutyáknak a fedezés nem élvezet,hanem fájdalmas mindkettőnek,nem egyszer láttam összeragadt kutyákat,és a kan üvöltött a fájdalomtól,mindenáron szabadulni akart,biztos nem azért,mert baromi jó volt neki.
Remélem,a kérdés csak egy unatkozó emberke provokációja.
Mielőtt leszólnál:értek az adott "fajhoz",lévén hogy küllembírói végzettségem van az összes bull típusú terrierre és emellett egy szaporítótól vett ideggyenge bullterrierrel kínlódom már 2,5 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!