Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám pároztatni 6...

Hogyan tudnám pároztatni 6 éves Amstaff kutyámat?

Figyelt kérdés
Nem rég került hozzánk,és sajnos elég agresszív a többi kutyával szemben.De ennek ellenére szeretnénk pároztatni,mert gyönyörű,és nagyon jó természete van.Imádja az embereket,de a többi állattal nem jön ki.Ha szájkosarat adok rá és úgy engedem a nőstény kutyához,lehetséges,hogy történik majd valami,és lesznek olyan imádni való kiskutyák mint az enyém?Vagy így sem fog majd jól viselkedni?
2010. nov. 21. 20:35
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem egy szuka tulajdonosa se vállalja azt a felelősséget, hogy a kanod széttépje :) Szájkosárban is tudnak a kutyák bajt okozni. Szerintem hanyagolnod kéne ezt a témát. Még ha nem is ivartalanítod akkor is. Egyébként is sok amstaff hirdetés van. Vagy kezd el nevelni és ha legalább az ellenkező neműekkel vagyis a szukákkal tűrhetően viselkedik vissza térhetsz a témára ha már ennyire szeretnéd. Úgy sem tudunk lebeszélni róla. De én speciál biztos nem engedném oda a szukámhoz a kutyádat ha ennyire agresszív. De az sem kizárt, hogy a tüzelő szuka szaga feloldja ezt az idegességet és ösztönből cselekszik, nem fog támadni.
2010. nov. 21. 21:08
 12/31 anonim ***** válasza:
80%

NEM attól lesz tenyésztésre alkalmas, hogy szép és SZERINTED jó természete van. SZűresd mielőtt szaporítod, ne rontsd tovább az amstaffokról elterjedt véleményt és ne hozass a világra beteges, standardnak nem megfelelő kutyákat!

Szerencsétlen. Ilyenek miatt vannak selejtes, beteg kutyák. De örülj csak az aranyos kiskutyáknak, mert még úgysincs túlszaporulat.

Csak egy példa: valaki megveszi az ilyen érzéketlen szaporítótól mint te az édes kiskutyát. Persze jóval olcsóbban odaadod, mert szabadulni akarsz tőle és nincs is annyiban neekd, mint egy TENYÉSZTŐNEK, aki egy halom pénzt költött orvosra, vizsgálatokra, speciális tápokra azért, hogy EGÉSZSÉGES kutyái szülessenek. Új gazdi megveszi, szeretgeti és legrosszabb esetben éppen olyan f.sz mint te és tovább szaporítja, vagy ha nem, akkor nagy eséllyel lesz egy olyan kutyája, amelyiknek fiatalkorában előjön ilyen- olyan betegsége, amit ki lehetett volna küszöbölni, ha te a szép és jó természetű kutyádat békén hagyod és nem szaporítod. Ebben az esetben a jó gazdi a kutyájával együtt küzd a betegséggel egy csomó pénzt áldozva rá, vagy nem. Ha nem, akkor a kutya betegen eltölt még valamenniy időt nála, míg el nem kell altatni. Ennek aztán nagyon sok értelme van te nagyon okos. Gratulálok. A szüleidnek is.

2010. nov. 21. 21:08
 13/31 anonim ***** válasza:
80%
Amilyen sötétnek tűnsz a kommentjeid alapján, úgyis csak a saját fejed után mész. Akkor miért kérsz itt tanácsot?
2010. nov. 21. 21:10
 14/31 A kérdező kommentje:
CSAK OLYANOK ÍRJANAK,AKIK ÉRTIK A KÉRDÉST,ÉS NE OLYANOK AKIK CSAK AZ IVARTALANÍTÁSSAL,ÉS A FELCSINÁLÁSSAL VANNAK ELFOGLALVA.PONT AZ ILYEN VÁLASZOKRA NEM VAGYOK KÍVÁNCSI!!!!!
2010. nov. 21. 21:12
 15/31 anonim ***** válasza:
79%

Azért látszik hogy még a 12-17 éves kort vered.

De most komolyan? Szerinted a száján kívül nem tudja kikaparni a szemét vagy akármi? Neked sem adtam volna kutyát a kezedbe. Ott van egy kutya az nem elég? Ha ilyen parasztul viselkedik más kutyákkal akkor inkább arra kellene koncentrálnod szivem hogy megneveld ;D

2010. nov. 21. 21:12
 16/31 anonim ***** válasza:
11%
Szia. Mutatnál egy képet a kutyádról? Nekem van egy szuka kutyám 3 éves még nem volt pároztatva.
2010. nov. 21. 21:13
 17/31 anonim ***** válasza:
83%
Itt egy vállalkozó, aki egy szaporított, vad kutyával széttépetné kedves 3éves gyönyörű tenyésztett kiskutyáját -.-
2010. nov. 21. 21:15
 18/31 anonim ***** válasza:
76%

akkor ne a kutya természetét nézzük, millió más ok van miért nem szabad szaporítani:

a kutyádnak gondolom se törzskönyve, se tenyészszemléje, se szűrései tehát a kölykök lehetnek keverékek vagy betegek. Mit csinálsz ha genetikai betegségekkel(pl diszplázia, szívbetegség, ataxia...) születnek? költesz majd a dokira százezreket ? vagy repülnek az utcára, menhelyre? és majd az állatvédők költik a százezreket a te felelőtlenséged miatt.

És mi van ha születik 7-8 kölyök? Mindet megtartod? vagy találsz mindegyiknek gazdit? és biztosítani tudod hogy az utódok (és nem csak a közvetlen utódok) mind jó helyre kerüljenek és egyik se végezze kutyaviadalon, sintértelepen vagy az autópályán elkenődve?

Én megértem hogy szeretnél babázni, ki nem szeretné a kiskutyákat de gondold át jól mindezt és olvass bele ebbe: olcsokutya.uw.hu

Ha babázni szeretnél keresd fel az egyik szervezetet és légy ideiglenes befogadó, ha tudnád hány kölyök és egész alom végzi az utcán a tiedhez hasonló ártatlannak hitt ötlet miatt.

http://www.youtube.com/watch?v=WwJXYLpWTAc ezen a videón szereplő kutyák, és a legtöbb árva kutya mind egy ilyen felelőtlen döntésnek az eredménye.

Nem mellesleg törvény is van erre:

"Magyarországon a 35/1997.(II. 26.) Kormány rendelet szabályozza a veszélyesnek minősített ebek tartását. Eszerint a nem törzskönyvezett pit bull terrier jellegű ebek tartása és tenyésztése tiltott. Egy törzskönyv nélküli Amstaff ebbe a kategóriába esik."

Ha ezek után még is szaporítani akarsz akkor bizony te is olyan személy vagy aki miatt szégyellem a fajtámat.

2010. nov. 21. 21:16
 19/31 A kérdező kommentje:
A KUTYÁNAK VAN TÖRZSKÖNYVE,TETOVÁLÁSA ÉS MINDEN OLTÁST MEGKAPOTT.A TENYÉSZTŐ AKI A PAPÍRJAIN SZEREPEL,A MAI NAPIG TENYÉSZT MÉG AMSTAFFOKAT.EGYÉBKÉNT A SZÜLEIM MEGHALTAK,DE KÖSZI A GRATULÁCIÓT!
2010. nov. 21. 21:22
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
"CSAK OLYANOK ÍRJANAK,AKIK ÉRTIK A KÉRDÉST,ÉS NE OLYANOK AKIK CSAK AZ IVARTALANÍTÁSSAL,ÉS A FELCSINÁLÁSSAL VANNAK ELFOGLALVA."--> a 21:08- as válasz írója vagyok és ha hiszed, ha nem, ÉRTEM A KÉRDÉST. És sajnos a felcsinálással kapcsolatos a kérdés, úgyhogy nem tudom miylen válaszra vársz, de erre nem passzolna egy válasz mondjuk a palacsintasütéssel kapcsolatban, ugye? Úgyhogy a "felcsinálással" kapcsolatos válaszokat fogsz kapni, mert arról kérdeztél.
2010. nov. 21. 21:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!