Egy kutyát kilehet fejezni pénzben?
Ismerősöm kutyáját sajnos elütötte egy autó, mikor futni voltak együtt edzettek. Egy husky, 130 ért vette, és versenyre járt vele, egy éves volt a kutyus. És nagyon szomorkodott, de az lepett meg a legjobban, hogy nem az volt a baja, hogy meghalt a társa, a "legjobb barátja", hanem, hogy 130 at fizetett érte, és ilyen hamar elment.
És mikor az én 12 éves kutyám, akit befogadtam az utcáról meghalt, akkor mit mondott? Hogy miért vagyok ennyire oda, mikor nem fizettem érte semmit...
Na, ez meglepet, azt hittem, Ő nagy kutyás lévén nem mond ilyet, de mégis... Szerintem bármennyit is ér egy kutya, felbecsülhetetlen.
Ki lehet fejezni egy kutyát pénzben? Neked mennyit ér a kutyád?
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1172732-szeri..
ezt a kérdést én írtam ki régebben, és láthatod, hogy sokaknak tényleg fontosabb a pénz, mint a kutya. Én semmilyen körülmények közt nem adnám oda senkinek a kutyámat, ha istenments valami baja lenne, sose tudnék arra gondolni, hogy nah pedig milyen drága volt az ivartalanítás, az oltások stb. Vannak ilyen emeberek sajnos, és nem is kevesen.
Nem értem, az ilyen ember hogy lehet a barátod...
Én azért bőgtem folyamatosan 2hónapig, mert a kedvenc kutyámat, egy kis fekete kölyköt elvitték előlem a menhelyről, akit örökbe akartam fogadni.
Ha igazán kötődsz hozzá, akkor már családtag, a családtagokat meg nem szokás adni-venni. Szerintem felbecsülhetetlen egy kutya ára.
De persze, ha úgy tekintesz a kutyádra, mint a "cuccra", amivel lehet villogni a kiállításokon, meg nyerni egy csomó mindent, akkor persze, hogy csak az árát nézed.
Hát,nekem van egy 4 hónapos,fajtatiszta kutyám. A minap a család egyik ismerőse ( ilyen kutyákat szaporít :S ) felhívott,hogy odaadja a vételár 3szorosát,ha odaadom a kutyát,mert neki úgyis megéri,hiszen ahogy ivarérett lesz,befedezi a szukáit,és már vissza is hozta az árát.
Elküldtem a jó büdös francba. Pedig még csak 2 hónapja van nálam,de nem adnám semmiért.
Mindent ki lehet fejezni pénzben, aki pénzben méri az árat.
Még az embert is.
De akit szeretek, annak az értéke pénzben kifejezhetetlen, még ha kutya is.
Nevetségesnek tartom, hogy százezreket fizetnek kutyáért, amikor milliók pusztulnak el nyomorultul.
A pénz gonosz dolog, rossz értékrendet sugall.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!