Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyusomat le lehet vinni...

A kutyusomat le lehet vinni mielött meg kapta a kötelező oltásait?

Figyelt kérdés

Szobakutya

Lécci normális válaszokat!

Köszi

2010. nov. 17. 20:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

:D:D:D nevetséges vagy

én el fogadom, hogy te azt vallod, én meg ezt!;)

akkor is sajnálom a kutyádat "kedveském", hogy ilyen gazdája van, hogy képes kitenni ilyen veszélyeknek!

2010. nov. 17. 20:38
 12/23 anonim ***** válasza:
én a harmadik oltás után egy héttel vittem le először, akkor 11 hetes volt, 9 hetesen hoztuk el, 2 hétig használta a lakást toalettnek.. szerintem ki lehet bírni, (felmosó a sarokba:D)semmiről nem maradt le,imád kutyákkal játszani, amúgy egy shih-tzu, de bulldogokkal, vizslákkal, amstaffal, bármilyen kutyával eljátszik, sose kapkodtam fel kutya elől:) kb. 4 hónaposan már balesetek sem voltak, igaz 3-4 óránként levittem :) én lakóparkban lakom, rengeteg a kóbor kutya, láttam már elpusztulni kölyökkutyát parvoban, jobb félni mint megilyedni :(
2010. nov. 17. 20:39
 13/23 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy, 15?:)

Ha te is elfogadod azt, amit én hiszek és én is, azt amit te, akkor nincs gond:)

Anyukádnak írogathatod, hogy nevetséges vagy, nekem nem és nem szeretném még egyszer ezt elmondani:)

2010. nov. 17. 20:40
 14/23 anonim ***** válasza:

22L vagyok és ha meg kérhetlek anyukámat ne vedd a szádra, én sem veszem a számra a tiédet.

Mert aki az édesanyámat a szájára veszi azt fel rugdosom, de minimum egy képen törlés érthető vagyok?;) szerencséd, hogy azt sem tudom ki vagy;)

2010. nov. 17. 20:48
 15/23 anonim ***** válasza:

még ha csak átvitt értelemben is történik a dolog.

az anyázás a legundorítóbb dolog számomra:)

2010. nov. 17. 20:49
 16/23 anonim ***** válasza:
52%

Olyan, hogy kötelező oltások, nincsen, csak kötelező oltás van, és az a veszettség elleni oltás. A többi nem kötelező, csak ajánlott és hasznos. Ezt már meg kellene érteni és tanulni.

Akkor viszed el a kutyádat sétálni, amikor te akarod, de az a te felelőséged már, hogy elkap-e valami fertőzést. Nem kell senkitől kérdezgetni, hogy elviheted-e sétálni vagy sem?

Ha nem vagy tisztában a kutyatartás minden törvényszerűségeivel, akkor miért tartasz kutyát, vagy miért nem az állatorvosnak tetted fel ezt a hülye kérdést?

Komolyan mondom néhányan olyan hülyék tudnak lenni.

2010. nov. 17. 21:07
 17/23 anonim ***** válasza:

Én nem tudtam és nem is akartam bezárni ennyi időra. Ha jó vakcinával oltják, akkor az első kombináltnak már védenie kell, sőt eleinte még a tejvédettség miatt is védve van. A többi csak emlékeztető oltás. Azok is kellenek persze, de én is azt gondolom, hogy a szocializáció fontosabb, és tényleg ilyenkor van a szenzitív vagy bevésődési fázis.

Mindenkinek a maga felelőssége, hogy mit kockáztat: az egészséget, vagy a jó szocializációt.

Szerintem ésszel le lehet vinni. Olyan helyre, ahol nem nagyon járnak kutyák, nem engedni nyalakodni, kajálni, szaglászni se nagyon. Így minimális a kockázat.

A bacikat a cipődön is haza tudod vinni, steril körülményeket meg úgysem tudsz biztosítani otthon, elvégre nem egy laborítóriumban laksz.

2010. nov. 17. 21:42
 18/23 zsopega ***** válasza:

Teljesen egyetértek csakkitti válaszával! Nálam most 15 hetes a kutya, menhelyről mentett, így kissé elcsúsztunk az oltásokkal a hasmenés és a kennelköhögés miatt. DE a harmadik oltás óta bátran leviszem, barátkozik, önfeledten játszik a lakótelepi oltott kutyákkal. Addig is levittem, de szigorúan egy viszonylag védett bokor alá

és csak egy pisilésre. Persze féltem én is, nem hagytam szimatolni, ismerkedni, de a szocializáció értékes heteit sem akartam veszni hagyni. Persze, Te döntesz, mi csak segíteni próbálunk.

2010. nov. 17. 21:55
 19/23 anonim ***** válasza:
Utolsó: Nem az a szocializáció,hogy lerakod egy bokor alá.Nagyon nem.
2010. nov. 17. 22:25
 20/23 anonim ***** válasza:
Attól nem lesz szocializált,hogy leviszed pisilni.
2010. nov. 17. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!