A kutyusomat le lehet vinni mielött meg kapta a kötelező oltásait?
Szobakutya
Lécci normális válaszokat!
Köszi
:D:D:D nevetséges vagy
én el fogadom, hogy te azt vallod, én meg ezt!;)
akkor is sajnálom a kutyádat "kedveském", hogy ilyen gazdája van, hogy képes kitenni ilyen veszélyeknek!
Hány éves vagy, 15?:)
Ha te is elfogadod azt, amit én hiszek és én is, azt amit te, akkor nincs gond:)
Anyukádnak írogathatod, hogy nevetséges vagy, nekem nem és nem szeretném még egyszer ezt elmondani:)
22L vagyok és ha meg kérhetlek anyukámat ne vedd a szádra, én sem veszem a számra a tiédet.
Mert aki az édesanyámat a szájára veszi azt fel rugdosom, de minimum egy képen törlés érthető vagyok?;) szerencséd, hogy azt sem tudom ki vagy;)
még ha csak átvitt értelemben is történik a dolog.
az anyázás a legundorítóbb dolog számomra:)
Olyan, hogy kötelező oltások, nincsen, csak kötelező oltás van, és az a veszettség elleni oltás. A többi nem kötelező, csak ajánlott és hasznos. Ezt már meg kellene érteni és tanulni.
Akkor viszed el a kutyádat sétálni, amikor te akarod, de az a te felelőséged már, hogy elkap-e valami fertőzést. Nem kell senkitől kérdezgetni, hogy elviheted-e sétálni vagy sem?
Ha nem vagy tisztában a kutyatartás minden törvényszerűségeivel, akkor miért tartasz kutyát, vagy miért nem az állatorvosnak tetted fel ezt a hülye kérdést?
Komolyan mondom néhányan olyan hülyék tudnak lenni.
Én nem tudtam és nem is akartam bezárni ennyi időra. Ha jó vakcinával oltják, akkor az első kombináltnak már védenie kell, sőt eleinte még a tejvédettség miatt is védve van. A többi csak emlékeztető oltás. Azok is kellenek persze, de én is azt gondolom, hogy a szocializáció fontosabb, és tényleg ilyenkor van a szenzitív vagy bevésődési fázis.
Mindenkinek a maga felelőssége, hogy mit kockáztat: az egészséget, vagy a jó szocializációt.
Szerintem ésszel le lehet vinni. Olyan helyre, ahol nem nagyon járnak kutyák, nem engedni nyalakodni, kajálni, szaglászni se nagyon. Így minimális a kockázat.
A bacikat a cipődön is haza tudod vinni, steril körülményeket meg úgysem tudsz biztosítani otthon, elvégre nem egy laborítóriumban laksz.
Teljesen egyetértek csakkitti válaszával! Nálam most 15 hetes a kutya, menhelyről mentett, így kissé elcsúsztunk az oltásokkal a hasmenés és a kennelköhögés miatt. DE a harmadik oltás óta bátran leviszem, barátkozik, önfeledten játszik a lakótelepi oltott kutyákkal. Addig is levittem, de szigorúan egy viszonylag védett bokor alá
és csak egy pisilésre. Persze féltem én is, nem hagytam szimatolni, ismerkedni, de a szocializáció értékes heteit sem akartam veszni hagyni. Persze, Te döntesz, mi csak segíteni próbálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!